Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu...

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki evinde ölü bulundu. İş hayatına mühendis olarak atılan ve renkli kişiliğiyle tanınan Mehmet Ali Yılmaz, bankacılık, medya ve turizm sektörlerinde de faaliyet gösterdi. Mehmet Ali Yılmaz kimdir...

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübünün eski başkanlarından 75 yaşındaki Mehmet Ali Yılmaz vefat etti. AA'nın edindiği bilgiye göre Yılmaz, Beşiktaş'taki evinde henüz belirlenemeyen nedenle hayatını kaybetti.

İlk incelemede, Yılmaz'ın ölümünde şüpheli bir durum tespit edilemediği öğrenildi.

TRABZONSPOR'DAN İLK AÇIKLAMA: "CAMİAMIZIN BAŞI SAĞ OLSUN"

Trabzonspor Kulübü, onursal başkanları Mehmet Ali Yılmaz'ın vefatına ilişkin, "Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın yanı sıra sayısız başarılar kazandıran onursal başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik. Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve futbol ailesinin başı sağ olsun." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, hayatını kaybeden Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Bak, taziye mesajında, "49. ve 50. hükümetlerde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmış, uzun süre Trabzonspor Kulübü Başkanlığı'nda bulunmuş, Türk sporuna önemli katkıları olan Sayın Mehmet Ali Yılmaz'ın vefatını derin bir teessür ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhum Mehmet Ali Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm spor camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu... Mehmet Ali Yılmaz kimdir - Resim : 1

ÜÇ BÜYÜKLER DE TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Galatasaray: "Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz'ın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Mehmet Ali Yılmaz'a, Allah'tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz."

Fenerbahçe: "Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat ettiği haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve spor camiasına başsağlığı dileriz."

Beşiktaş: "Gençlik ve Spor eski bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Mehmet Ali Yılmaz’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, Trabzonspor Kulübü ve spor camiasına başsağlığı dileriz."

Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu... Mehmet Ali Yılmaz kimdir - Resim : 2

SON DEMECİ TRABZONSPOR-FENERBAHÇE MAÇINA

Siyaset ve spor dünyasının yakından tanıdığı Yılmaz, kamuoyuna son demecini 22 Mart'ta olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ile ilgili Karadeniz gazetesine verdi.

Oda tv'de yer alan habere göre, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç için övgü dolu ifadeler kullanan Mehmet Ali Yılmaz, "Fenerbahçe'nin başkanı olan delikanlı adam Ali Koç, hiç sesini çıkartmadı. Tanıdığım için biliyorum; çok yiğit, delikanlı bir çocuktur. Zaten 30 puan fark var, böyle abartmanın alemi ne? Trabzonspor'un iyiliğini isteyenler böyle tribünleri dolduracak hıyarlarsa, daha önceden yapmaları gerekirdi. 30 puan fark olmadan... Çok bozuldum, çok üzüldüm. Hiç yakışmadı bize. 30 puan gerideyiz be, hiç böyle olmadık! Niye bunu kompleks yapıyoruz?" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu... Mehmet Ali Yılmaz kimdir - Resim : 3

"BU BİZE HİÇ YAKIŞMADI, FENERBAHÇE BİR ŞEY YAPMADI"

Tribünlerde yaşanan güvenlik ve giriş zafiyetlerine dikkat çeken Yılmaz, bu durumun sorumlularının acilen cezalandırılması gerektiğini ifade etti:

"Bu bize hiç yakışmadı, hazır şekilde stada gelmek bir organizasyondur. Bunu yapanlar cezasız kalmamalı. Trabzon'da niye böyle provokasyon için sahaya geliyorlar? Her dakika şişe doldurdular sahayı! Güvenlik zafiyeti bir, giriş zafiyeti iki, önceden planlanma üç. Ne yapmaya çalıştılar? Fenerbahçe bir şey yapmadı ki! Kim oynarsa o kazanır, maçta ufak tefek hatalar olabilir."

.....

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR

Trabzon’un Of ilçesinde doğan Mehmet Ali Yılmaz, ortaokulu Kadıköy Kemal Atatürk Ortaokulu’nda, liseyi de Haydar Paşa Lisesi’nde okudu. Lisede okurken 16 yaşında memleketinde evlendirilince okula ara verdi. Bir yıl ilkokulda vekil öğretmenlik yaptı. 1965 yılında İstanbul’a geri döndü ve liseye devam etti. Eşi memlekette kaldı. 1971 yılında Üniversite eğitimini de Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü’nde tamamladı.

İnşaat mühendisi olarak iş hayatına atıldı. Askerlik görevini; 1 Temmuz-1 Kasım 1975 arası İzmir Narlıdere İstihkam Er Eğitim Alayı'nda kısa dönem olarak yaptı.1973 yılında "TEK-ART" adlı inşaat şirketini kurarak inşaat sektörüne girdi. 1978 ve 1988 yılları arasında 10 kez Türkiye Vergi Rekortmeni oldu.

Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu... Mehmet Ali Yılmaz kimdir - Resim : 5

BANKACILIK, MEDYA PATRONLUĞU, DEVLET BAKANLIĞI, KULÜP BAŞKANLIĞI...

1979 yılında Türkiye İthalat İhracat Bankası'nın (Titibank-İmpexbank) sahibi oldu. Bankacılık da yapan Mehmet Ali Yılmaz, 1988 yılında bankayı elden çıkardı. Medya sektörüne 1983 yılında girdi. Yılmaz, Güneş gazetesinin 1989 yılına kadar sahibi oldu.

1996 yılında Antalya Kemer’de Zigana Tatil Köyü’nü faaliyete geçirerek turizm sektörüne de girdi.

1991 ila 1995 yılları arasında 19. Dönem DYP'den Trabzon milletvekili oldu. 49. ve 50. Dönem hükümetlerinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı.

Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu... Mehmet Ali Yılmaz kimdir - Resim : 6

ÜÇ KEZ TRABZONSPOR BAŞKANI SEÇİLDİ

Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı olan Mehmet Ali Yılmaz, 1982-2000 yılları arasında, çeşitli dönemlerde Trabzonspor Kulübü Başkanlığı yaptı.

Yılmaz, 1982-1988, 1989-1992 ve 1996-2000 yılları arasında Trabzonspor başkanı oldu.

Trabzon'da Trabzonspor'a ait Mehmet Ali Yılmaz tesisleri bulunuyor.

Mehmet Ali Yılmaz, Basın Konseyi, Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Mühendisler Odası, Müteahhitler Sendikası üyeliği yaptı.

Yılmaz, uydu üzerinden yayın yapan "TVem" kanalı, Trabzon'da yayın yapan Zigana TV ve Zigana FM gibi medya kuruluşlarının da sahibi idi.

Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu... Mehmet Ali Yılmaz kimdir - Resim : 7

ÖZEL HAYATI: BEŞ ÇOCUĞU VAR

16 yaşında iken evlendirilen Yılmaz'ın bu evliliklerinden Fatma, Türkay, Serpil, Soner ve Zeynep adlarında beş çocuğu oldu.

Evlendiği eşiyle ayrılan ancak boşanmayan Mehmet Ali Yılmaz, 1981 yılından bu yana ayrı yaşadı. Mehmet Ali Yılmaz önce Zeynep isminde bir kadınla 17 yıl, sonra da şarkıcı Sibel Bilgiç ile birlikte 1997 yılından başlayarak sekiz yıl yaşadı.

Odatv.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.