Meteoroloji uyardı: Bugün 28 ilde gök gürültülü sağanak yağış!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü için yağış alan bölgeler yönünden bazı uyarılarda bulundu.

31 Mart 2025 günü için 6 ilde sarı kodlu uyarı yapıldı, 28 ilde de gök gürültülü sağanak yağış beklendiği açıklandı.

Yapılan açıklamada; Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Afyon, Denizli, İzmir, Muğla, Adana, Antalya, Hatay, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu, Karabük, Sinop, Zonguldak, Amasya, Artvin, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars, Malatya, Van, Diyarbakır ve Siirt'te sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği kaydedilirken; rüzgarın Güney ve İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli esmesi beklenildiği kaydedildi.

Güney ve İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli (30-70 km/saat) esmesi beklendiğinden, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bingöl, Hakkari, Batman, Diyarbakır, Siirt ve Şırnak illeri için sarı kodla uyarıda bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner5

banner1