Emniyet nereye? Karşımıza bir FETÖ çıkıyor bir KÖZ çıkıyor..

Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğündeki değişiklikler İçişleri Bakanlığındaki tartışmayı da gözler önüne getirdi. Kararnamede bazı Emniyet müdürlerinin ailelerinde FETÖ ile bağlantılı kişilerin olduğuna yönelik bilgiler yer almıştı.  

Kararnamede bazı Emniyet müdürlerinin ailelerinde FETÖ ile bağlantılı kişilerin olduğuna yönelik bilgiler yer almıştı. Odatv bu bilgilerin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu raporlarına yansıyan emniyet müdürü polis teşkilatı içerisindeki FETÖ ve KÖZ (Kemalettin Özdemir) yapılanmasını gözler önüne serdi.

2020 yılında Teftiş Kurulu

Emniyet müdürüyle ilgili 62 sayfalık araştırma raporu yazdı.

Emniyet müdürüyle ilgili tüm birimlerden ve MİT’ten değerlendirme yazısı istendi.

FETÖ VE KÖZ ile ilgili alınan ifadelerde Emniyet müdürüyle ilgili ayrıntılı bilgiler yer aldı.

Odatv de 62 sayfalık o rapora ulaştığını haber yaptı.

Haber içinde görevdeki kişinin adını yazmadığımız için Emniyet Müdürü olarak belirtiyoruz.

İşte ayrıntılar…

Eski 4’üncü sınıf Emniyet Müdürü Kubilay Güngör' ün 03 Ağustos 2016 tarihli şüpheli ifadesinde görevdeki Emniyet müdürüyle ilgili şu bilgiyi verdi:

"Emniyet müdürü benim devrem olur, bu şahıs bizim Fetullah Gülen Cemaati içerisindeki devre sorumlusu olarak bildiğim kişiydi. Bir gün Mustafa Çıl ile birlikte görünce devreme ‘burada ne işin var, yanıma neden gelmiyorsun’ dedim. Mustafa Çıl ‘sen ne diyorsun’ gibi bir şeyler söyledi. Ben de Emniyet Müdürü benim devrem olur dedim. Sonra odadan çıktım. Ancak Emniyet Müdürü yanıma gelmeden şubeden gitti. Emniyet Müdürü, Fetullah Gülen Cemaati içerisinde önemli bir kişidir.”

Eski 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu da şüpheli ifadesinde o Emniyet Müdürüyle FETÖ bağlantısını şöyle anlattı:

"Türkiye geneli devre sorumlusu Emniyet müdürüydü, o dönemde kendisi Ankara Güvelik Daire Başkanlığında çalışıyordu... Benim cemaatin emniyet yapılanması içerisinde bulunduğum dönemde Türkiye İmamının KÖZ olarak cemaatin içinde bilinen Kemalettin Özdemir olduğunu söylemiştim. Bizim devrelerin sorumlusu olan Emniyet Müdürü Kemalettin Özdemir' in kadrosundan olduğunu biliyorum."

Eski 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Murat Gözübenli’nin Kahramanmaraş 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi dosyası içerisinde mevcut ifadesi ve teşhis tutanağında da Emniyet Müdürüyle ilgili ayrıntılı bilgiler yer aldı.

Murat Gözübenli’nin ifadesinde şu ayrıntılar yer aldı:

"Amerika' da kaldığım süreçte örgüt adına kimler ile temasa geçtiğimi yazılı savunmamda açıkça anlattım. Burada örgüt adına sorumlumuz Samih Teymur'du.

2007 ya da 2008 yılında Cemal isimli şahıs emniyet abisi olarak atandı... İfademde beyan ettiğim gibi 1996 yılında polislik mesleğine başladıktan sonra bizim devremizin sorumluluğunu FETÖ adına Emniyet müdürüydü. O' nun üstünde Kemalettin Özdemir vardı bildiğim kadarıyla 2010 yılında Kemalettin Özdemir isimli şahsın Emniyet İmamlığından ayrılmasından sonra Emniyet müdürünün örgütten ilişiğini kestiğini biliyorum.”

FETÖ’NÜN TÜM İŞLERİNDE AKTİF GÖREVDEYDİ

Eski 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Cüneyt Can’da ifadesinde Emniyet Müdürüyle ilgili şöyle konuştu:

"..Emniyet Genel Müdürlüğünün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği bilgi notunda, Fetullah Gülen' in o tarihteki adıyla cemaatinin yapılanmasına ilişkin tespitlerinde Emniyet Müdürünün adının cemaatin tüm işlerinden aktif sorumlu baş koordinatör olarak yer aldığı bilinmektedir tespitinin olduğunu, biliyorum.”

FETÖ EVLERİNDE DERS VERİYORDU

Eski 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan'ın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede de Emniyet müdürünün FETÖ yapılanmasındaki yerine vurgu yaptı:

"Ankara'da komiser yardımcısı olarak görevli iken terör ya da güvenlik dairede çalışan Emniyet müdürü devre imamı olduğunun söylendiğini, kendisinin ara sıra sohbet toplantılarında ders yaptığını duymuştum.”

ÇYDD OPERASYONU YAPTI FETULLAH GÜLEN’LE GÖRÜŞTÜ

Eski 4. Sınıf Emniyet Müdürü Cem Bozdağ da Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifade de Emniyet Müdürünün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine yapılan operasyonda etkin rol aldığını söyledi. İfade de şu cümleler yer aldı:

“1988-1992 yılları arasında o dönem bizim Fetullahçı yapı içerisinde ki devre sorumlusu Emniyet müdürüydü. Devreler içerisindeki etkinliği bariz bir şekilde görülüyordu, hatta emniyet müdürü üçüncü sınıfların mümessiliydi.

Emniyet Müdürüyle ilgili olarak bir konuyu anlatmak istiyorum: 28 Şubat döneminde Emniyet müdürü Güvenlik Daire Başkanlığı Dernekler Şube Müdürlüğünde görev yapmaktaydı, o dönem duyduğum kadarı ile başında Türkan Saylan’ın bulunduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğini kapatmak için aktif rol aldığını kimliğini ve Fetullahçı yapıdan olduğunu bu derneği kapatma esnasında iyice deşifre ettiğini hatta bu olaydan dolayı meslekten dahi ihraç olmayı göze alara derneği kapatmak için uğraştığını bu olayın Fetullah Gülen'e aktarıldığı bunun üzerine Fetullah Gülen ile Emniyet müdürünün ABD’de görüştüklerin duydum.”

İHBARLAR: FETÖ VE KÖZ AYNI

Öte yandan Emniyet müdürüyle ilgili gelen ihbarlar da araştırma raporunda yer aldı.

Raporda FETÖ ve KÖZ’ün aynı şekilde yapılandığı ifade edilerek,

"... Emniyette Fetullah Gülen cemaatinin tasfiyesi sonrasinda yine Kemalettin Özdemir (KÖZ) grubunun geldiği, bu iki grubunda tabanlarının aynı olduğu, Istanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli Emniyet müdürünün KÖZ Grubu içerisinde yer aldığı” vurgulandı.

MİT RAPORU KONULDU İHRAÇ İSTENDİ

Raporun sonuç kısmında da MİT’ten gelen istihbarat raporuna yer verilerek Emniyet müdürünün ihraç edilmesi istenildi:

“Tüm bilgiler beraber değerlendirildiğinde;

Mit Müsteşarlığından alınan istihbarı bilginin, dilekçeli ihbarda belirtilen konuları teyit ettiği, teyit edilen konuların ihaleye fesat karıştırma, edinimin ifasına fesat karıştırma, irtikap gibi önemli suç unsurlarını barındırdığı gibi o tarihlerde Fetullah Gülen Cemaati olarak bilinen oluşumun suç faaliyetlerine ilişkin bilginin sonuçsuz bırakıldığı, şahıslar hakkında adli soruşturma başlatılmasına sağlayacak bildirimlerin yapılmadığı, dilekçe ile ilgili yazışmaları yapan ve takip edenin o dönem büro amiri olan Emniyet Müdürü olduğu, Fetullahçı yapılanmanın ortaya çıkarılmasını sağlayacak önemli bilginin hasıraltı edildiği, kapatıldığı, kanaatine varılmıştır.”

PEKİ NEDİR BU "KÖZ?"

FETÖ'den ayrıldığını iddia ederek “KÖZ” adıyla özellikle emniyet içinde örgütlenen grup, örgütün en kritik aparatlarından biri. FETÖ işlediği cinayetlerde kendini gizlemek için "KÖZ"ü devreye soktu.

Bu konuda iki örnek verilebilir: Necip Hablemitoğlu ve İhsan Güven cinayetleri… Bu suikastlar, Kemalettin Özdemir FETÖ'nün Emniyet mahrem imamı iken işlendi.

İki cinayetin de delilleri karartılmaya çalışıldı. Medyadaki “KÖZ” grubuyla bağlantılı gazeteciler manipülatif haberlerle bu sürece “katkı” verdi.

Edinilen bilgiye göre, savcılık şimdi “KÖZ” kontrolündeki gazetecileri mercek altına aldı.

HABLEMİTOĞLU VE "KÖZ"

2002 yılında suikasta kurban giden Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinin aydınlatılamaması için FETÖ’cü polislerin özel çaba harcadığına dair birçok bilgi ve belge hazırlanan dava dosyasına girdi.

Kemalettin Özdemir ise 2005 yılına kadar FETÖ'nün emniyet imamı idi.

Bu nedenle de Kemalettin Özdemir ve "KÖZ" grubu, emniyette oldukça aktifti.

İHSAN GÜVEN CİNAYETİ DE "KÖZ" DÖNEMİNDE

İncelenmesi gereken sadece Necip Hablemitoğlu dosyası değil.

2004 yılında İstanbul Tuzla’da Necip Hablemitoğlu’nun yakın olduğu bir isim daha aynı yöntemle öldürüldü…

O kişi emekli subay İhsan Güven idi...

İhsan Güven, Necip Hablemitoğlu’nun yakın arkadaşıydı…

İKİSİ DE GÖZÜNDEN VURULDU

Hatta iddiaya göre, Necip Hablemitoğlu yazdığı kitapları yayınlamadan önce İhsan Güven’e okunması için götürüyor ve fikir alışverişi yapıyordu.

İhsan Güven de aynı Necip Hablemitoğlu gibi gözünden vurularak öldürüldü.

Hablemitoğlu dosyasını davaya dönüştüren savcılık, cinayet yönteminin benzerliğine dikkat çekti ve katil veya katillerin aynı olma ihtimalinin üzerinde durdu.

Bu nedenle Kemalettin Özdemir ve "KÖZ" grubu, sadece Hablemitoğlu davasında değil İhsan Güven cinayetiyle de ilişkili...

Odatv | Özel

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.