Duayen Gazeteci Çetin Remzi Yüreğir, son yolculuğuna uğurlandı

Adana'nın duayen gazetecilerinden, Yeni Adana Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Çetin Remzi Yüreğir, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Adana'nın önde gelen isimlerinden, yayım hayatına bir süre önce son verilen Yeni Adana Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüreğir, 12 Temmuz Cuma günü yaşamını kaybetti.

Türkiye'nin en eski yerel gazetelerinden biri olan ve işgal yıllarında Adana'da zorluklar içinde yayımlanırken, bağımsızlık savaşına destek olmak adına kamuoyu oluşturarak halkın Millî Mücadele'ye olan inancını güçlendiren Yeni Adana Gazetesi'nin kurucusu Ahmet Remzi Yüreğir'in oğlu olan Çetin Remzi Yüreğir için, bugün cenaze töreni düzenlendi.

1958 yılından buyana Yeni Adana Gazetesi'nin imtiyaz sahibi olarak görev yapan Çetin Remzi Yüreğir'in son yolculuğuna uğurlanması törenine, ailesi, sevenleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ve meslektaşları katıldı.

Törende konuşan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, Çetin Remzi Yüregir’in vefatından derdin üzüntü duyduğunu belirterek, “Çetin ağabeyimiz Cemiyetimizin kurucu üyelerindendi. Kurtuluş Savaşı’nda dağlarda tren vagonlarında yayımlanan ve Millî Mücadele'ye katkı sağlayan, 105 yıllık Yeni Adana Gazetesi’nin imtiyaz sahibiydi. Varlığında bize yol gösteren, bir çok meslektaşımızın gazeteciliğe ilk adımını attığı ve okul olan Yeni Adana Gazetesi’nde adeta öğretmen titizliğiyle onların yetişmesini sağlayan, duruşundan asla ödün vermeyen duayen bir gazeteciydi. O’nu unutmayacağız. Mekanı Cennet, ruhu şad olsun” dedi.

Çetin Remzi Yüreğir'in cenazesi, Adana Asri Mezarlığı'ndaki aile kabristanında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Yüreğir'in vefatı, Adana basınında büyük üzüntüye neden oldu. Gazetecilik camiasından ve sevenlerinden taziye mesajları yağdı.

Çetin Remzi Yüreğir kimdir?

1937 yılında Adana'da doğan Çetin Remzi Yüreğir, Yeni Adana Gazetesi'nin kurucusu Ahmet Remzi Yüreğir'in oğludur.

1958 yılından beri Yeni Adana Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi olarak görev yapmıştır. Gazetecilik mesleğinin yanı sıra, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol oynamıştır.

Çetin Remzi Yüreğir, Adana'nın sesi ve hafızası olan Yeni Adana Gazetesi'ni 60 yılı aşkın süredir yaşatmasıyla, İlkeli duruşu ve cesur kalemiyle her zaman haksızlıklara karşı mücadele etmesiyle, Adana'ya ve Türk basınına yaptığı katkılarla, sevgi dolu kişiliği ve örnek hayatıyla her zaman anılarda kalacak.

Millî Mücadele'nin tanığı Yeni Adana Gazetesinin son baskısını yayımlayıp, köşesine çekildi.

Gazete yayımını 31 Temmuz 2023 tarihine dek Çetin Remzi Yüreğir'in imtiyaz sahipliğinde günlük gazete olarak sürdürdü. Yüreğir ailesi, 105 yıllık gazetenin yayınını sürdürmenin gerek maddi gerekse de manevi olarak artık olanaksız olduğunu belirterek 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla yayım hayatına son verdi.

Çetin Remzi Yüreğir, Yeni Adana Gazetesinin son baskısını yayımlayıp, köşesine çekildi.

İlk Haber

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.