EURO 2024 I Avrupa'nın en büyüğü bugün belli oluyor: İşte İspanya ve İngiltere'nin EURO 2024 Finali muhtemel 11'leri

İspanya dördüncü kez, İngiltere ise tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazanmak için sahaya çıkacak.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en büyüğü bugün belirlenecek. İspanya ile İngiltere, EURO 2024 finalinde TSİ 22.00'de Berlin Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Dev final, TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Almanya'da 14 Haziran'da başlayan ve bir ay süren EURO 2024, bugün sona eriyor. Toplam 24 takımın katıldığı turnuvada son kalan iki takım, İspanya ve İngiltere, Avrupa'nın en büyüğü olmak için mücadele edecek. 71 bin kişi kapasiteli Berlin Olimpiyat Stadı'nda TSİ 22.00'de başlayacak olan maçı Fransız hakem François Letexier yönetecek. Karşılaşma TRT 1'den canlı olarak izlenebilecek.

Luis de la Fuente'nin yönetimindeki İspanya, finale kadar tüm maçlarını kazanarak ulaştı. İspanyollar, grup aşamasında İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'u yenerek lider oldu, son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde Almanya'yı ve yarı finalde Fransa'yı mağlup etti.

Gareth Southgate yönetimindeki İngiltere ise grup aşamasında Danimarka, Slovenya ve Sırbistan ile mücadele etti ve grubunu lider tamamladı. İngilizler, son 16 turunda Slovakya'ya karşı son dakika golüyle turu geçti, çeyrek finalde İsviçre'yi penaltılarla yendi ve yarı finalde Hollanda'yı mağlup ederek finale yükseldi.

İspanya dördüncü kez, İngiltere ise tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazanmak için sahaya çıkacak. İki takımın bugüne kadar 27 kez karşılaştığı maçlarda İngiltere 13, İspanya ise 10 galibiyet elde etti. İki takım son olarak 2018 UEFA Uluslar Ligi'nde karşı karşıya gelmiş ve İngiltere maçı 3-2 kazanmıştı.

İki takımın bu önemli karşılaşmada muhtemel ilk 11'leri şöyle:

İspanya: Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Ruiz, Rodri, Olmo, Yamal, Morata, Williams
İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane 

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.