Liste değişti: İşte son verilere göre dünyanın en zengin 10 kişisi

Milyarderlerin zirvedeki yarışında akan sular durmuyor. Bloomberg Milyarderler Endeksine göre dünyanın en zenginleri listesi bir kez daha değişti.

Teknoloji devi patronları, dünyanın en zenginleri listesinde ilk 10’u oluşturuyor. Özellikle son yıllarda yapay zeka ve diğer teknolojilerin sektörel bazda yaygınlaşmasıyla, zirvedeki milyarderlerin gelirleri de hızla artmaya başladı.

Listelerde her nedense Rothschild ve Rockefeller gibi hit aileler ve servet büyüklüklerine yer verilmedi. (Bursa Arena notudur)

İş insanı Elon Musk 256 milyar dolarlık servetiyle listenin başında görülüyor.

Eski adı Facebook yeni adı Meta olan teknoloji şirketinin patronu Mark Zuckerbeg, uzun sürenin ardından Jeff Bezos’u geçmeyi başardı. Mark Zuckberg’in yönettiği Meta, geçtiğimiz haftalarda yapay zeka ve diğer yenilikçi teknolojilerini piyasaya sürmüştü.

Mark Zuckerberg'in net serveti, 3 Ekim akşamı itibarıyla 206,2 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan Amazon kurucusu Jeff Bezos'un net serveti ise 205,1 milyar dolardı.

Tabii tüm bunlar yaşanırken Elon Musk, dünyanın en zengin kişisi olma ünvanını sürdürmeye devam etti.

Ekonomim'in derlediği habere göre, Musk'ın net serveti, en güncel veriye göre 256 milyar dolar seviyelerinde.

İşte 10 kişilik o listenin tamamı:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.