Altın fiyatları yine yükselişte, Cumhuriyet, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL?

Altın fiyatları bugün 18 Ekim Cuma yani haftanın son iş gününe yukarı yönlü seyirde başladı. Fiyatlarda yaşanan yukarı yönlü seyirle birlikte altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcılar merak içerisinde güncel rakamları merak edip araştırıyor.

Hemen belirtelim ki son olarak İsrail'in Hamas lideri Yahya Sinvar'ı öldürdüğünü açıklaması ve Hizbullah'ın ateşkes teklifini reddetmesi sonrası Ortadoğu'da yükselen gerilim fiyatlardaki yukarı yönlü seyri destekliyor. Gram altın fiyatları günün ilk ışıklarıyla 3 bin lira, çeyrek altın fiyatları ise 5 bin 90 lira sınırında seyrediyor. Cumhuriyet altını ise 20 bin 270 lira seviyesinde işlem görüyor.

Altın fiyatları 18 Ekim alış - satış tablosu...ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı ve Ortadoğu'daki gerilim altın fiyatlarındaki yukarı yönlü seyri destekliyor. Yaşanan yukarı yönlü hareketle birlikte gram altın 3 bin lira, çeyrek altın fiyatları 5 bin 90 lira sınırına yükseldi.

Bununla birlikte "Çeyrek ve gram altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?" sorusunun cevabı da araştırılıyor. Peki, bugün  altın fiyatları ne kadar, kaç TL? 

SERBEST PİYASA ALTIN FİYATLARI

ALTIN YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ

ALTIN YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Küresel piyasalarda merak edilen tek konu Fed'in bundan sonraki süreçte faiz indirimi hızını nasıl ayarlayacağına yönelik olmaya devam ediyor.

ABD'de düşüş gösteren enflasyonla birlikte faiz konusunda da gevşeme yaşanmaya başladı. Fed'in bundan sonraki süreçte de faizi indireceğine yönelik beklentiler arttı.

Bunun yanında Orta Doğu'daki çatışma ortamı da altını pozitif etkiliyor.

İç piyasada ise yükselen dolar kuru gram altına pozitif yansıyor.

Bigpara

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.