İngiltere'de Aşırı Sağcılar Camiye Saldırdı: 53 Polis Yaralandı

Southport'ta aşırı sağcıların camiye düzenlediği saldırıda 53 polis yaralandı. Olaylar sonrası güvenlik artırılıyor.

İngiltere'nin Southport kentinde gerçekleşen cami saldırısında 53 polis memuru yaralandı. Ayrıca, 3 polis köpeği de darbelere maruz kaldı.

Olayın Bilgileri

Merseyside Polisi, 29 Temmuz’da yaşanan bıçaklı saldırıyı bahane eden aşırı sağcıların Southport Islamic Society Camisine yönelik saldırısının bilançosunu açıkladı. Saldırıda yaralanan 53 polis memurunun 4’ü Lancashire Emniyeti'ne bağlı dış destek ekiplerinden geldi.

Yaralanan polislerden 8’ine burun kırığı, çatlak, kesik ve beyin sarsıntısı teşhisleri kondu. Ayrıca olayda, bir polis köpeğinin ayağına dikiş atıldığı ve diğerinin yaralar aldığı bildirildi.

Gözaltılar ve Soruşturmalar

Olay sonucunda 4 kişinin gözaltına alındığı, bu kişilere çeşitli suçlamalarda bulunulduğu ifade edildi. Gözaltına alınanlar arasında, bahçe duvarının yıkılması ve polis aracının yakılması gibi suçlarla ilişkilendirilenler yer alıyor.

Merseyside Emniyet Müdür Yardımcısı'ndan Açıklamalar

Merseyside Emniyet Müdür Yardımcısı Jenny Sims, Southport halkının sokakları temizlediğini ve polise yiyecek getirdiğini belirtti. Sims, "Yaşanan şiddet ve yıkım, yas tutan bir topluma yapılan saygısızlık. Southport halkına güvence veriyorum, polis sayısını artıracağız," ifadelerini kullandı.

Aşırı Sağcı Grup ve Sonrası

Southport'ta 29 Temmuz’da bir dans okuluna düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 çocuğun hayatını kaybetmesi sonrası, aşırı sağcı grup "İngiliz Savunma Ligi" mensupları camiye saldırdı. Olay sırasında bir polis minibüsü de ateşe verildi.

Aksiyon

Fotoğraf: Afyon yerel basın

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.