ABD, Trump'a suikast girişiminde bulunan 20 yaşındaki genci araştırıyor

ABD'de başkanlık seçimlerine neredeyse dört ay kala Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimi, tansiyonun yükseldiği ülke siyasetine damga vurdu. Eski okul arkadaşları, 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks'la ilgili dikkat çeken detayları paylaştı.

ABD'nin 45. Başkanı ve Kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un amacı araştırılıyor.

Pennsylvania'da katıldığı mitingde kulağından vurularak yaralanan Trump, saldırıyı fırsata çevirerek zaten zor durumdaki rakibi Başkan Joe Biden'la arasındaki farkı açmaya başladı.

ABD kamuoyu ise olay yerinde vurularak öldürülen saldırgan Thomas Matthew Crooks'un nasıl bir motivasyonla Trump'a suikast girişiminde bulunduğunu merak ediyor.

Cumhuriyetçi Parti üyesi olduğu belirtilen 20 yaşındaki gencin eski sınıf arkadaşları, Crooks'un çok kötü silah kullanması nedeniyle okulun silah kulübüne alınmadığını söyledi. New York Post'a konuşan eski sınıf arkadaşları, Crooks'un "komik düzeyde kötü nişancı" olduğunu belirtti.

'ÇEVREDE ENDİŞE YARATAN BİRİYDİ'

Jameson Murphy isimli bir okul arkadaşı, Crooks'un atış taliminde hedefi asla tutturamadığını ve ilk günde silah kulübünü terk ettiğini söyledi. Bir başka arkadaşı da Crooks'un bu nedenle alay konusu haline geldiğini, insanlarla iletişim konusunda tuhaf hareketlerinin çevrede endişe yarattığını anlattı.

Sözcü'de yer alan habere göre, FBI dün yaptığı açıklamada saldırganın ideolojisi ve saldırıyı neden gerçekleştirdiği konusunda araştırmaların devam ettiğini bildirmişti. Crooks'un aracından patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme çıkmıştı.

FBI sözcüsü Kevin Rojek, ilk incelemeler göre saldırganın tek başına hareket ettiğini ifade etti.

Bir sağlık merkezinde yardımcı olarak çalışan Crooks'u tanıyanlar, genci "sakin bir çocuk" olarak niteliyor. Çok fazla arkadaşı olmayan gencin eski öğretmenleri, Crooks'un özellikle matematikte başarılı olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.