Trump'ın 34 konudan suçlu bulunmasının ardından destekçileri isyan ve şiddeti kışkırtıyor

Donald Trump’ın New York jürisi tarafından 34 ağır suçtan suçlu bulunmasına öfkelenen destekçileri, Trump yanlısı internet sitelerini devrim, ayaklanma ve şiddeti kışkırtma çağrılarıyla doldurdu.

Reuters'in Trump'a ait Truth Social, Patriots Win ve The Gateway Pundit adlı üç Trump yanlısı internet sitesindeki yorumları incelemesine göre, Trump'ın ağır bir suçtan hüküm giyen ilk ABD başkanı olmasının ardından, destekçileri internette şiddeti kışkırtan onlarca paylaşım yaptı.

Bazı destekçiler jüri üyelerinin hedef alınması çağrısında bulunurken, bazılarıysa Yargıç Juan Merchan'ın infaz edilmesi çağrısında bulundu. Bir grup ise iç savaş ve silahlı isyan çağrısı yapacak kadar ileri gitti.

Patriots Win'de bir yorumcu, “New York'ta kaybedecek bir şeyi olmayan biri Merchan'ın icabına bakmalı” diye yazdı. Devamında ise yasadışı göçmenlere atıfta bulunularak şöyle deniyordu: “Umarım bazı yasadışı göçmenlerle karşılaşır ve pala kullanırlar.”

Kararın ardından The Gateway Pundit'te bir kişi liberalleri vurmayı önererek, “Bazı solculardan kurtulmanın zamanı geldi... Bu iş oy vermekle çözülmez” ifadelerini kullandı.

Trump'ın 2020 başkanlık yarışını kaybetmesi ve seçimlere hile karıştırıldığını iddia etmesinin ardından şiddet tehditleri artmıştı. Beyaz Saray'da ikinci bir dönem için seçim kampanyası yürüten Trump, davalarına bakan hâkim ve savcıları, ‘Başkan Joe Biden yönetiminin yozlaşmış araçları olmakla ve başkanlık teklifini sabote etmeye niyetli olmakla’ suçladı.

Trump yandaşları da buna hakimleri ve mahkeme görevlilerini hedef alan bir tehdit ve gözdağı kampanyasıyla karşılık verdi.

Reuters, Şarku'l Avsat / Washington

Anahtar Kelimeler:
ABDTrumpTrump Destekçileri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.