Karanlık Çağlar’dan sözüm ona aydınlık çağlara yayılan gelişmişliğe bir göz atalım.. 

Toprağa serdiği çöp yaprak yığını yatağına uzanan, üstünde avladığı ayı postuyla kurum karası gecelerde, ay parçası ve sayısız yıldızlara bakarak uykuya dalan mağara adamı olmak isterdiniz değil mi?

Çirkin, aynı zamanda kör ve engelli günümüz uygarlık yoksunu bu kıllı tüylü adam gibi..  Işık hızıyla savaşçı yönü gelişen çömez uygar insanın  aksine..

Tek bir bedeni parçalamak için 70 ton  bombadan binlercesi ile katledilen sayısız bebek, çocuk, hamile kadın, yaşlı ve sivil insan kanı, Filistin toprağını  kızıla boyadı.. Büyürken cüceleşen çömez uygarlık çağında..

Yoksa 70 ton bombanın, bedeninizi sayısız parçalara böleceği bir ulusal kahraman mı olmak isterdiniz?.. Binlercesinin hemen yerinizi alacağı..

Ilıman çağın içindeki buzul kütlemiz, iklim krizi nedeniyle akıl almaz biçimde hızla erimeye devam ederken, insanı insan yapan değerler, ondan öte hızla erimekte, tükenmekte ve yok olmakta.. Çirkin uygarlık krizi çağında.

Beyin ve ruh melekelerimizi çıkmaza soktu bu çirkin uygarlık krizi. Tutsağı olduğumuz bağımlılıklar yarattı, tedavisi ve iyileşmesi olanaksız... Yaşlı dünyamız üzerine çöken iklim krizi gibi..

Akıl ve ruh sağlığını yitirenlerin savaş bağımlılığı, onları alkışlayanların ve onaylayanların basiretsizliğinde hızla gelişiyor. Daha açıkçası buz tutan yüreklerinde.. Bu şeref yoksunu bağımlılık UYGARLIK ışığını söndürdü..

Şimdi sorayım hepimize;

Bir yılda 50.000 sivilin katledilmesine suskun kalanlar ya da onaylayanlar, kıllı tüylü mağara adamları yanında adamdan sayılır mı? Bu vahşete suskun kalmayanlar da, saman alevi gibi sönüp gitmekte.. Sönüp giden birleşmiş milletler ve uluslararası hukuk örgütleri gibi..

Götürüsü ve yıkıntısı getirisinden fazla çömez uygarlık.

Bu kör topal çömez uygarlığı yaratanlar hepimizin bildiği gibi küresel güçlerdir. Onlar ki dünya mahallesinin uygar gözüken sinekkaydı traşlı kabadayıları..

Mahallenin evli kadınına göz diken şerefsiz kabadayılar..

ÖLDÜREN, SÖMÜREN, İŞGAL EDEN..

Şeref ve haysiyet yoksunu kabadayılar..

Sağlık ve esenlik dileklerimle..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.