Bursa'nın Osmangazi İlçesinde Orman Yangını!

Bursa Osmangazi İlçesi Gündoğdu Mahallesi'nde televizyon ve radyo vericilerinin bulunduğu ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Edinilen bilgiye göre, yangın vericilerde bir risk oluşmadan kontrol altına alındı.

Yangın, saat 16.00 sıralarında Osmangazi ilçesi Gündoğdu Mahallesinde çıktı.

Ormanlık alandan yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözler ve itfaiye ekipleri yangın bölgesine sevk edildi.

Yangına, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri destek verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Canalp Berkdemir, "Alanda 17 araç, 2 helikopter ve 40 personel çalışıyor" dedi. Yoğun çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Vericilerin olduğu bölge de ise bir risk oluşmadığı bildirildi. 

YANGIN MANGALDAN MI ÇIKTI?

Gündoğdu köyü sakinleri yangının 14.30 - 15.00 sularında yakılan mangal dolayısıyla çıktığı açıklamasında bulundular. Kontrolsüz mangal yakımı sonucunda yangın çıktığını ifade eden vatandaşlar dumanı gördüklerinde ilgili yerlere ihbarda bulunduklarını da belirttiler.
FOTOĞRAFLAR: CEREN SÜMBÜL


 

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da yangın hakkında sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Yangına müdahale edenlere teşekkür eden Demirtaş'ın paylaşımı ise şöyle:

Kaynak: bursadabugün.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.