Mehmet Şimşek: "Vatandaş İkna Edilmeli"

Vatandaşın Cevabı: "Ekonomik Krizin Sorumlusu Biz Değiliz.."

Ekonominin yükünü en ağır şekilde sırtında taşıyan, böylesine borç içindeki bir ekonominin bu hale gelmesinde zerre sorumluluğu olmayan başta emekliler, memurlar ve işçiler olmak üzere, esnaflar ile kobilerdir.

Aralık 2021 tarihinde başlayan sonucunun ne olacağı hesaplanmadan uygulanmaya başlanan Kur Korumalı Mevduat Hesapları sayesinde Merkez Bankası 818 MİLYAR TL zarar yazdı; (kurulduğu tarihten bugüne kadar zarar etmeyen TCMB) böyle bir zarara uğratıldı.

Bu tutarın anlamına bakalım;

Elinde 3-5 kuruşu olan ve ekonominin ağır yükü altında ezilen kesimlerden alınarak yatırım teşvikleri sayesinde doğru düzgün vergi ödemeyen zenginlere transfer edilen paradır bu para. USD KARŞILIĞI 1 ARALIK 2023 sonuna göre USD 27.7 MİLYAR eder.

Bugünlerin temellerini atan AKP iktidarı, 2002 senesinde iktidar olduğu zaman ABD karşılıksız bol miktarda USD bastı. Bizim gibi ülkeleri daha çok borç batağına sokmak için tüm dünyaya ucuz ve bedava para dağıttı. İktidar öncesi KEMAL DERVİŞ döneminde İMF ile anlaşmalar zaten yapıldı. AKP İMF programına bağlı olarak ekonomiyi yönetti. IMF’nin istediği şartların tamamını uygulamak AKP iktidarına kaldı. Yıldızı parlatılan Ekonomiden Sorumlu Bakan ALİ BABACAN ve Maliye Bakanı MEHMET ŞİMŞEK, İMF şartlarını uygulayan iki bakandı.

En önemli kamu şirketlerinin özelleştirilmesi bunların dönemlerinde yapıldı. Sayelerinde Kağıt-Pamuk-Şeker-Hayvan İthal eden ülke olduk. 2002 senesinden bugüne kadar önceden ürettiğimiz önemli ürünleri ithal etmek için milyarlarca USD ödedik.

Üstüne üstlük millete sürekli “devlet kuruş harcamadan yatırım yapıyor” diyerek ülke kaynaklarını İKTİDARA YAKIN MÜTEAHHİT KONSORSİYUMLARINA verdiler. Hesabı doğru yapılmayan yatırımların, gerçek yatırım değerlerinden yapılmadığını herkes görüyor. Osmangazi Köprüsü maliyeti: USD 1.418.000.000, verilen garanti tutarı USD 1.275.000.000... 2022 Senesinde OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ’nü yapan üçlü konsorsiyum “USD 400 Milyon getirene 2036 senesine kadar devlet garantisi ile satarız” dediler.

Diğer Yap-İşlet Projeleri de çok farklı değil Osmangazi Köprüsünden. Gerekliliği doğru hesaplanmadan yapılan bir sürü hava limanları için yapılan harcamalar.. Çalışmayan havalimanlarını yapan şirketler sahibi olarak devlet garantisinden paralarını USD bazında almaya devam ediyorlar.

Fazla uzatmaya gerek yok. Vatandaş çok iyi biliyor gerçekleri. AKP döneminde halkın zenginleşmesi adına yapılan bir yatırım olmadı. Halk zenginleşmedi. Aksine sürekli USD Milyarderleri arttı.

Maliye Ve Hazine Bakanı Sn. Mehmet Şimşek’e sesleniyorum;

Her zaman ağır ekonomi yükünü sırtında taşıyan EMEKLİLER-MEMURLAR-İŞÇİLER- ESNAFLAR VE KOBİLERE dokunmayın artık. Bu ülkenin kaynakları ile servet sahibi olan, servetlerine servetler katan şirketlerden bir defaya mahsus yüksek vergiler alınız. Ayrıca bu ülkede iyice büyümüş uluslararası küresel sermaye sınıfına atlamış şirketlere saçma sapan Yatırım Teşvikleri vermekten vaz geçin... 32 MİLYAR KAR eden şirketin ödeyeceği vergi 134 MİLYON... Vergi oranı gariban için % 25, bu şirketler için %0.04 (BİNDE DÖRT).

Ekonomik sorunlardan kurtulmanın yolu, öncelikle yap işlet devret ile servetlerine servet katlayan, yurt dışına sermaye kaçıran şirketleri yakın takibe alarak halktan transfer edilen servetleri devlet hazinesine koymanızdan geçiyor.

Bu önerimi yaparsanız USD artışı durur, faizler düşmeye başlar. Ülke düzlüğe çıkmaya başlar. Aksini yapmaya devam ederseniz sonunuz 2002 senesinde yok olan DSP ve ANAP’ın sonlarından farklı olmayacaktır.

31 Mart Seçimleri gerçek bir sarı kart oldu iktidar için.

Böyle giderse 4 sene sonra kırmızı kart görmesi kesindir.

Zira ders alınmazsa tarih de tekerrürden ibarettir..

Saygılarımla..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.