Aşırı enflasyon ve pahalılık insanları yoksullaştırıyor. Turizmin göz bebeği Muğla’da da yoksulluk artıyor. Yapılan araştırma sonrasında ilde yaşayan yurttaşların sadece yüzde 13'ünün geliri giderlerini karşılayabildiği ifade ediliyor.
Sıkıntı giderek büyüyor. Muğla gibi zengin bir ilde yoksulluk artıyorsa diğer illerdeki duruma dikkat çekiliyor. Acaba Doğu ve Güneydoğu’da durum nasıl? Halkımız giderek daha da yoksullaşıyor.
Eğer tedbir alınmaz enflasyon ve pahalılığın önüne geçilemezse tam anlamı ile yoksulluk ülkesi konumuna geçiş yapacağız.
İlgililer “Muğla’nın öteki yüzü bizleri şoka soktu. Araştırmalar diğer iller için de yapılmalı” diyor.
Bazı ekonomi uzmanları ise “Bir yerde yoksulluk varsa, yolsuzluk da vardır” görüşünü yansıtıyor.
Sınırları içinde Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi Türkiye'nin gözde turizm ilçelerini bulunduran Muğla'da yoksulluk artıyor. Muğla Planlama Ajansı'nın (MUPA) bölgesel ekonomik yapı ve yaşam koşullarını kapsayan araştırmasına göre, ilde yaşayan yurttaşların sadece yüzde 13'ünün geliri giderlerini karşılayabiliyor.
Araştırma çıktılarında kadınlar ve gençler arasında gelir-gider dengesizliğinin daha da belirgin olduğu gözlemlendi. Ayrıca ilçeler arasında ekonomik büyüme farklılığı bulunsa da gelir-gider dengesizliğinin tüm ilçelerde benzer oranlarda olduğu ifade edildi.
Araştırma, hissedilen enflasyon oranlarını da inceledi. Katılımcıların yüzde 74.1'i hissettikleri enflasyonun yüzde 80'in üzerinde olduğunu bildirdi. Bu veriler, resmi enflasyon oranı ile insanların algısı arasındaki farkın ortaya çıkması açısından önem yaşıyor. Dolayısıyla ekonomik algıdaki güven kaybı da dikkat çekiyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, yaptığı değerlendirmede "Halkımızın enflasyon algısını belirlemek ve yaşamı iyileştirecek çözümler sunmak temel önceliğimizdir" dedi.
Sınırları içinde Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi Türkiye'nin gözde turizm ilçelerini bulunduran Muğla'da yoksulluk eskiyi aratacak duruma geliyor.
Muğla Planlama Ajansı'nın (MUPA) bölgesel ekonomik yapı ve yaşam koşullarını kapsayan araştırmasına göre, ilde yaşayan yurttaşların sadece yüzde 13'ünün geliri giderlerini karşılayabiliyor. Diğer vatandaşların zor koşullar altında geçinmeye çalıştıklarının da altı çiziliyor.
İlgililer her ne kadar konu ile yakından ilgileneceklerini söylüyorsa da bugüne kadar bir arpa kadar yol alınmadığı görülüyor.