BURSA ARENA / Haber Merkezi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; Tuzla, Pendik ve Kartal’da saha incelemelerinde bulundu. İlk olarak Tuzla’daki “koku” sorununu çözecek Tuzla Atıksu Arıtma Tesisleri’nin 3’ncü etabıyla ilgili bilgiler alan İmamoğlu, daha sonra Pendik’e geçti. 28 Eylül 2019’da temelini attığı ve inşaatı tamamlanan Dolayoba Kreşi’nde incelemelerde bulunan İmamoğlu’nun son durağı Kartal oldu. İmamoğlu, Kartal Meydanı ve sahilinde yaşanan su baskınlarını sona erdirecek çalışmaları yerinde inceledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecinde devam eden yatırımları yerinde inceledi. İmamoğlu’nun ilk durağı, Tuzla Atıksu Arıtma Tesisleri oldu. İlk etabı, 1990 yılında eski İBB başkanlarından Nurettin Sözen tarafından başlatılan ve 2000’de hizmete giren tesiste incelemelerde bulunan İmamoğlu, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu’dan, tesisin inşaatı devam eden 3’ncü etabıyla ilgili teknik bilgiler aldı. Tesisin çalışma prensibini anlatan Mermutlu, şu bilgileri verdi:
MERMUTLU: “TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATIK KAPASİTESİ”
“Yatırımın yapıldığı yer 65 bin metrekare, tamamı 245 bin metrekare. Birinci ve ikinci etabın toplam kapasitesi, 250 bin metreküp. Üçüncünün tek başına kapasitesi 400 bin metreküp. Toplam 650 bin metreküp ile Türkiye'deki en büyük atık kapasitesi. Bu yıl sonuna bitirmeyi hedefliyoruz. Ama koronavirüs nedeniyle işleri rölantiye aldık. İnşaatın yaklaşık yüzde 68’lik bölümü tamamlandı. Yüzde 52’lik kısmı sizin döneminizde yapıldı. Daha önce yüzde 16’lik kısmı tamamlanmıştı. Kaynak bulursak bu yılın sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Koronadan dolayı biraz rölantiye aldık işleri mecburen.”
İMAMOĞLU: “ÇÖZÜME KAVUŞMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
“Bizim için değerli bir alan, önemli bir tesis yatırımı” diyen İmamoğlu, “Beylikdüzü, Ataköy ve Tuzla, koku anlamında bizim en çok şikayet dinlediğimiz 3 havzaydı. Çözüme kavuşması bizim için önemli. Çevre temizliği şart, onun için seviniyoruz; denizi kirletmemesi, temizlenerek deşarj edilmesi. Ama bir yandan da çevreyi rahatsız etmemesi lazım” ifadelerini kullandı.
TEMELİNİ ATTIĞI KREŞİ GEZDİ
Tuzla’nın ardından Pendik’e geçen İmamoğlu, 28 Eylül 2019’da temelini attığı ve inşaat imalatı tamamlanan Dolayoba Kreşi’nde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, seçim dönemindeki ilk sıra vaatlerinden “150 Mahalleye 150 Kreş” sloganıyla başlatılan ve “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında inşa edilen kreşi gezdi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, yapımı tamamlanan kreşle ilgili İmamoğlu’nu bilgilendirdi. Pandemi süreci nedeniyle evlerinde bulunan vatandaşlar, pencere ve balkonlarından İmamoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu. Bir esnafın davetini geri çevirmeyen İmamoğlu, sosyal mesafe kurallarına uyarak ziyareti gerçekleştirdi.
“ARKADAŞLARIM SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DÖNEMLERİNDE BÜYÜK İŞLER YAPTILAR”
İmamoğlu’nun üçüncü ve son durağı ise Kartal oldu. İmamoğlu burada, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve İSKİ Genel Müdürü Mermutlu ile birlikte Karlıktepe Mah Spor Yolu Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi keşişimi; Kordonboyu Mahallesi, Neyzen Tevfik Meydanı ile Spor Caddesi kesişimi ve Turgut Özal Bulvarı ile Savarona Bulvarı kesişiminde devam ettirilen çalışmaları yerinde inceledi. İmamoğlu, burada yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“İSKİ’deki çalışma arkadaşlarımız sağ olsun, Genel Müdürümüz, Genel Müdür Yardımcımız ve bütün arkadaşlarımız, fırsat buldukça, İstanbul’un dokunamadığımız veya sıkıntılı dokunduğumuz yerlerinde, sokağa çıkma yasağı dönemlerinde oldukça büyük işler yaptılar. Alt yapıda çok alanda bunu yapıyoruz ama İSKİ’ninki çok daha önemli. Yıllardır dokunulamayan alanlarda bu girişimi başlattılar. Kartal, bunlardan birisiydi. Kartal Meydanı’nda, Belediye Başkanı’mızın çok ısrarcı olduğu bir işti bu. Sahildeki su baskınlarının engellenmesine dönük, pis su ve yağmur sularının ayrıştırılması ve künk çaplarının büyütülerek yağmur suyunun direkt denizle buluşturulması çalışması aslında bu. Çok faydalı bir iş oldu. Şimdi Kartal Meydanı’na dönük düzenleme işlerimiz var. Bütün bu çalışmalar, yapacağımız işin bozulmadan tamamlanmasına da vesile olacak. O bakımdan bugünleri çok maksimum değerlendirmiş olduk.