Türkiye sınırında rekor miktarda altın yakalandı

Bulgaristan- Türkiye sınır kapısında, Türkiye’ye geçiş yapmak isteyen bir araçta yapılan aramada 125 kilogramlık altın ele geçirildi. Hava yastıklarının bulunduğu bölmeye yerleştirilen ve ele geçirilen altının toplam değerinin 5 milyon Euro olduğu bildirildi.

Bulgaristan polisi bir ihbar üzerine Türkiye sınırındaki Kapitan Andreeevo Gümrüğü kapısında operasyon yaptı. Türkiye’ye geçiş yapmak isteyen bir araçta yapılan aramada 125 kilogramlık altın ele geçirildi.

Bulgaristan İçişleri Bakanı Atanas Ilkov, operasyonun uzun süredir yürütülen bir takip sonucu gerçekleştiğini belirterek, “Bu kaçakçılık şebekesi hakkında birkaç ay önce bilgi sahibi olduk. Avrupa’dan Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye kaçak malzeme taşıyan bir ağın izini sürdük,” dedi.

TARİHİN EN BÜYÜK KAÇAKÇILIĞI

Gümrük yetkilileri, aracın hava yastığı bölümüne gizlenmiş külçe altın, madeni paralar ve mücevherler buldu.

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre, yapılan incelemenin yaklaşık 13 saat sürdüğünü açıklayan Gümrük Dairesi Müdürü Georgi Dimov, bu miktarın Bulgaristan sınırında şimdiye kadar ele geçirilen en büyük altın kaçakçılığı olduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.