The Guardian: "İsrail, Nasrallah'a suikast düzenleyerek Amerika'yı aşağıladı"

The Guardian, yaptığı analizde Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın Siyonist rejim tarafından suikastına işaretle "Perşembe günü ABD ve Fransa'nın İsrail rejiminden Lübnan'da ateşkes talebinde bulunmasından saatler sonra İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısı, İsraillilerin ana müttefiklerinin isteklerini bile umursamadığını gösterdi." vurgusunda bulundu.

Lübnan'da Siyonist rejimin uluslararası yasaları açıkça ihlal ettiğine değinen bu raporda "İsrail, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'a suikast düzenleyerek ABD'yi ve Başkan Joe Biden'ı aşağlamıştır."ifadesine vurgu yapıldı.

Guardian'ın raporuna göre ABD'li ve Fransız yetkililer, Netanyahu'nun onlara özel bir şekilde Lübnan'da ateşkesi kabul etmesini duyurduğunu ancak bunun Seyyid Hasan Nasrallah'ın suikastıyla fiilen reddedildiğini bildirdiler. (IRNA Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.