"Muharrem, savaşmanın haram kabul edildiği dört aydan birinin adıdır" 1 Muharrem tüm dünyada barışa vesile olsun!

Hz Muhammed'in (S.A.V) Mekke'den Medine'ye hicret ettiği gün olan ve hicri takvimin başlangıcı sayılan Muharrem ayının 1. günü Hicri yılın ilk günü olarak kabul ediliyor. 

“Sevgili peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicreti, “Allah’ın ayı” olarak nitelendirdiği bu ay süresince idrak edilecek. Peygamber Efendimiz (sav), Muharrem ayının faziletlerine işaret etmiş, Muharrem ayında tutulan orucun Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç olduğunu belirterek ashabına aşure gününde bir gün öncesi veya sonrası ile birlikte oruç tutmayı tavsiye etmiştir.

Aynı zamanda Muharrem ayının onuncu günü, Hz. Hüseyin'in (r.a.) şehadeti ile sona eren Kerbela olayı da bu aya ayrı bir önem katmaktadır. 

Emeviler döneminde Muharrem ayının onuncu günü, Hz. Hüseyin'in (r.a.) şehadeti ile sona eren ve tüm müminlerin yüreğini dağlayan Kerbela olayı..

Hz. Hüseyin, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) çok sevdiği, "Dünyanın iki çiçeği" ve "Cennet çocuklarının efendileri" diye övdüğü ve "Allah'ım, ben onları seviyorum, Sen de sev" diye dua ettiği iki torunundan birisidir. Hz. Hüseyin'in siyasi ihtiraslar uğruna acımasızca şehit edilmesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ve O'nun Ehl-i Beytini seven bütün Müminleri derinden yaralamış ve üzmüştür. Esasında Muharrem ayı, bir kutlama ayı değil, o mübarek şehitleri yad etme günüdür.

Bu yıl Muharrem ayının başlangıcı 7 Temmuz 2024 Pazar gününe (bugüne) denk geliyor.  

MEZHEP, TARİKAT VE CEMAAT AYRIŞMALARININ ÖTESİNDE;

2024 YILI HİCRİ YILBAŞI, TÜM DÜNYADA BARIŞ, SEVGİ VE KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN!

BURSA ARENA E'GAZETE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.