ABD Gizli Servis Direktörü görevinden istifa etmeyecek

Trump'ı vuran kişi saldırıdan yaklaşık 30 dakika önce görüldü.

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, dün yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın mitinginde yaşanan silahlı saldırının "kabul edilemez" olduğunu ve görevinden istifa etmeyeceğini söyledi.

Reuters'in haberine göre Cheatle ABC News'e şunları söyledi: "Ben Gizli Servis'in yöneticisiyim. Bir inceleme yürüttüğümüzden ve çalışanlarımıza gerekli kaynakları sağladığımızdan emin olmalıyım."

NBC'ye bağlı yerel bir kanal, kolluk kuvvetlerinin eski başkana suikast girişiminde bulunan kişiyi cumartesi günü, vurulmadan yaklaşık 30 dakika önce tespit ettiğini bildirdi.

WPXI'nin haberine göre, Pennsylvania Beaver County acil hizmet biriminin bir görevlisi, saat 17.45'te seçim mitinginin yakınında bir çatıda şüpheli bir adam fark ettiğini ve bu nedenle birimi aradığını ve kişinin fotoğrafını çektiğini söyledi.

Pensilvanya, Butler'daki mitingde akşam saat 6'dan hemen sonra ateş açıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.