ABD seçimlerinde Trump’a yapılan suikastın ardından seçimi kaybedeceklerini anlayan Demokrat Parti, Başkan Biden’a baskı yaparak adaylıktan çekilmesini istediler. ABD’den gelen son haberde Biden başkan adaylığı seçimlerinden çekildiğini ve yerine Kamala Harris’in aday olacağını açıkladı.

Olayın perde arkasını ben 2021 Ocak ayında yazmış ve Biden’ın ardından Kamala Harris’in aday gösterileceğini ileri sürmüştüm, Teorim gerçekleşti Kamala, Hillary Clinton’dan sonra ABD Başkan adaylığı için gösterilen ikinci kadın aday oldu.

Demokrat Partilileri yanıltan isim Joe Biden oldu. Aday olmayıp Trump’ın karşısında aylar öncesinde Kamala Harris çıkarılsaydı, onun kazanma şansı olurdu. Geçen hafta ki suikast Trump’a yaradı ve oy oranı yükseldi. Rakamın Yüzde 60 ve üzeri bir oranla seçimi kazanacağı konuşuluyor.

Bu noktada Donald Trump avantajlıdır, çünkü Kilise onu destekliyor. Kamala Harris ise annesi Hintli bir isim ve o’da Hindistan’daki Tapınakları ziyaret edip ayinlere katılıyor. Hıristiyanlığın güçlü olduğu bir ülkede bu durum dezavantaj olarak gözüküyor. 5 Kasım 2024 tarihine az bir süre kaldı. Yeni Adayın kendini tanıtması için üç buçuk ay kadar süre kaldı. İşi zor. Bekleyip göreceğiz.

Trump Başkan seçildiğinde Rusya-Ukrayna Savaşını bitireceğini, Ortadoğu’da da İsrail- Filistin Savaşı’nı da durduracağını açıklarken, Ukrayna ve İsrail’e giden para yardımlarını ve silahları keseceğini de vurguladı. O yüzden Trump avantajı kaptı. Kamala’ nın başarma şansı çok az görünüyor. Seçim’de hile olmazsa eğer..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.