Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki STK ve İnşaat sektörü temsilcileriyle Çevre ve Şehircilik Buluşmaları toplantısına katıldı. Özhaseki, çevrenin insanlığa Allah’ın insanlığa emaneti olduğunu vurgulayarak, korunması gerektiğini söyledi.
Gaziantep Ticaret odasında gerçekleşen toplantıya, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve iş adamları katıldı.
Türkiye’de şehirciliğin çok hızlı geliştiğini belirten Bakan Özhaseki, “ Bazı ülkelerde çevre ve şehircilik ayrı tutulur. Bizde şehircilik çok hızlı geliştiği için çevreyi ve şehirciliği beraber tuttuk. Çevre Allah’ın bize emanetidir. Bir düzen altında yaratılmış bir denge var. Bu dengeyi değiştirecek bir şey yapmamak lazım. Çevreyi kirletmemek lazım. Çevreyi korumak lazım ki hayatımızı sürdürelim’’ dedi.
“15 Temmuz sonrası Avrupa ülkeleri bize geçmiş olsun bile demedi’’
Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan olaylara değinen Bakan Özhaseki, “15 Temmuzu hep beraber yaşadık. Allah bir daha göstermesin. Ama iki tane Avrupa birliği ülke çıkıp bize geçmiş olsun bile demedi. Büyük bir hayret ve şaşkınlıkla içlerinde bir soru belirdi. Acaba nasıl oldu da bu darbeyi başaramadılar. Nasıl oldu da iktidarı deviremedi bunlar. İnsan bir geçmiş olsun demez mi. Bir yerde patlama olduğu zaman bizim ilk yaptığımız iş bu. Avrupa birliğinden komiser gibi gelen insanların bize söyledikleri “Bu darbecilere kötü muamele mi var acaba, dövüyor musunuz onları?’’ Yapmayın Allah aşkına 250 kişi şehit olmuş. Yüzlerce insan yaralanmış. Bunları görmezden gelip bize neler soruyorsunuz’’ ifadelerini kullandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise konuşmasında Konya ve Kayseri’yle yarıştıklarını belirterek, “ 400 bin Suriyeliye ensar olduk. Birçok projeyi bitirdik. Bugün 5 köprülü kavşağımızı bitirdik. Su sıkıntımız var. 120 kilometreden su getireceğiz. Bununla 120 milyon TL cebimizde kalacak. Sıkıştığımızda hep bize destek verdiniz. Sizlere çok teşekkür ederiz. Yüzde 20 büyüdük, en büyük sorunumuz konuttur. Konut için 6 ay boyunca bir planlama yaptık. Şuan 3 bin konutumuzun temelini attık. Biz taşımada Konya’nın 3 katıyız. Yeraltına inmemiz gerekiyor. Metroya geçmemiz gerekir. Eskiden Konya ve kayseri ne yapıyor diye bakardık, şimdi Konya Kayseri bize bakıyor” dedi.