İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller ile adeta şifa deposu olan elmanın birçok hastalığın doğal ilacı olma özeliği bilinirken, uzmanlar, elmanın kabuğuyla tüketildiği takdirde kanserden koruduğunu söyledi.
Diyetisyen Fatma Baysal, vitamin deposu olan elmanın kabuğuyla birlikte tüketilmesi gerektiğini söyledi. Baysal, kabuğuyla tüketilen elmanın birçok kanser türünden koruduğunu ifade ederek, "Tüketebileceğimiz en sağlıklı besinlerden biri olan elma, zengin vitamin ve mineral içeriği ile birçok hastalıktan koruyucu etkiye sahiptir. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini ile antioksidan etki gösterir ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Elma, antioksidan içeriği en yüksek meyvedir” dedi.
Medical Park Diyetisyeni Fatma Baysal, "Kabuğu C vitaminin büyük çoğunluğu elma kabuğunda bulunduğu için elmanın çok iyi yıkanıp tarım ilacı kalıntılarından arındırıldıktan sonra kabuğuyla beraber tüketilmesinde fayda vardır. Besinlerin sindirim sistemine hızla ilerlemesini sağlayarak kabızlık şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Elma kabuğunun alt kısmında ise çözünür posa olan pektin bulunmaktadır. Bu içeriği ile ise ishali önleyici etkisi vardır” şeklinde konuştu.
Elmanın birçok hastalığı da ayrıca önleyici etkisi olduğunu kaydeden Baysal, şöyle devam etti: