Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz yaz katıldığı bir gençlik festivalinde ‘Bakterial silahların üretimi’nden bahsederken, Korona Virüsü’nü de haber vermiş oluyordu. Ayrıca genetik olarak yapılan çalışmalardan da söz eden Putin, gelecekte olaylar nedeniyle hem Rus halkını hem de dünya insanlarını uyarıyordu.

Bu konuşmadan sonra Aralık ayında başlayan Korona Virüsü ile dedikleri çıkarken, Çin ekonomisi alt üst oldu, zarar milyarlarca Dolar’ı buldu. Sadece Çin Borsasındaki zarar 393 milyar Dolar olurken bu zararın arttığı görülüyor.

Soğuk Savaş Döneminde patlama yapan Biyolojik Silahların gelişimi de sonunda ülkeleri korkutmaya başlayınca çalışmalar azaltıldı. Bugün milyonlarca insanın yaşadığı kentlere yapılacak bir biyolojik silah saldırısında milyonlarca insan ölecektir. Çin’deki Virüs nedeniyle ölümlerin çok fazla olduğu sızan haberler arasında yerini alıyor.

Putin’in Korona Virüsü’nü haber verdiğini bu konuşmasından sonra anlayabiliyoruz. Yakın gelecekte insanın istenen özelliklere göre genetik programlamasının mümkün olacağını ve bu gelişmenin atom bombasından bile daha korkunç olabileceğini de belirtti.

Rusya’nın Soçi kentinde bu yıl 19’uncusu düzenlenen Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali'nin katılımcılarıyla bir araya gelen Putin, “Farz edelim ki insan, istenen niteliklerde bir insanı yaratabiliyor. Bu kişi dahi bir matematikçi, dahi bir müzisyen olabilir, fakat korku duymadan, üzüntü veya acıma duygusu olmadan ve acı hissetmeden savaşabilecek bir asker de olabilir” diye konuştu.

Putin, “İnsanoğlu çok yakın gelecekte gelişiminin ve varoluşunun çok zor ve sorumluluk isteyen dönemine girebilecek. Ve şimdi bahsettiğim gelişmeler atom bombasından daha korkunç bir hal alabilir” ifadelerini kullandı.

Rus lider aynı zamanda yeni teknolojilerin etkili bir şekilde kullanılması ve geniş bir şekilde uygulanması gerektiğine, ancak insanoğlunun asla “ahlakı unutmaması” gerektiğine, çünkü ahlakın olmayışının insanın yıkımına yol açabileceğine vurgu yaptı.

Putin, “Bir şeyler yaptığımız zaman ve hangi işi yapıyor olsak da asla işimizin ahlaki temellerini unutmamalıyız. Tüm yaptıklarımız, fayda getirmeli, insanı yıkmamalı, bilakis güçlendirmeli” ifadelerini kullandı.

...

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper da, gelişmekte olan genetik teknolojisinin kitle imha silahları kadar tehlikeli olduğunu vurguladı. Clapper; CIA, Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) ve diğer istihbarat servislerinin elde ettiği bilgilere dayanarak hazırladığı yıllık raporunda, "DNA'ya yapılan müdahalelerin tehlikeli biyolojik sonuçlar doğurabileceği"nin altını çizdi.

Kitle imha silahlarıyla bağlantılı tehditler listesine gen değişikliğini ekleyen Clapper, raporunda kaynağını belirtmeden yeni bir gen teknolojisinden bahsetti. ABD'li yetkili, CRISPR-Cas9 adı verilen yeni teknoloji sayesinde DNA'nın belli yerlerinin kesilebildiğini, kopyalanabildiğini ve genetik dizilimde istenilen yere yapıştırılabildiğini savundu.

'BAKTERİYEL ORGANİZMALAR ÜRETİLEBİLİR'

Clapper "Gen değiştirme araştırmaları etik kriterlere ve değişik düzenlemelere sahip Batı ülkelerinde tehdit riskini artırıyor. Bu bölgelerde tehlikeli bakteriyel organizmalar ya da ilaçlar üretilebilir. Yaygın ve ucuz olan bu teknolojinin kasıtlı kullanımının, ekonomiye ve ulusal güvenliğe etkileri de olabilir" ifadelerini kullandı.

Rapora göre, bu teknolojinin kullanımı için gerekli olan araçlar internet üzerinden en fazla 60 dolara satın alınabiliyor.

Korona Virüsü’nün bazı virüslerle karıştırılarak ortaya çıktığı doktorlar tarafından kabul edilirken, aşısı için çalışmalarda sürüyor. Bu olayda en ilginç yanıtı veren ise ABD Başkanı Trumph oldu. Başkan Trumph: “Bu salgın Nisan ayında biter” derken, bir şeyler bildiğini de göstermiş oldu. Bizde bekleyip göreceğiz…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.