BioNTech'in yöneticisi Uğur Şahin'in sosyal medyada paylaşılan aile fotoğrafı sahte çıktı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sosyal medya platformlarında yüzlerce defa paylaşılan ve BioNTech'in kurucularından Uğur Şahin'in ailesi ile poz verdiği ileri sürülen çocukluk fotoğrafının Şahin ailesine ait olmadığı iddia edildi.

Tepe yöneticiliğini yaptığı şirketin Covid-19'a karşı aşı üretimi için hazır olduğunun açıklamasının ardından tüm dikkatleri üzerinde toplayan Şahin ve ailesinin Almanya'ya geldiğinde çektirdiği belirtilen bir fotoğrafı sosyal medyada birçok kişi tarafından paylaşılmıştı.

Fransız haber ajansı AFP'nin yaptığı araştırmaya göre Boşnakça ve Arapça da paylaşılan fotoğrafın ilk olarak 21 Kasım'da İtalyanca sosyal medyada kendini göstermiş. Fakat fotoğrafı ilk paylaşan köşe yazısının Kuzey Makedon bir internet haber sitesi olan Tetova Express'te yayımlandığı sanılıyor. Kuzey Makedonya'da yalan haber konusunda son yıllarda yüzlerce internet sitesi ortaya çıkmış durumda.

602x338_cmsv2_b39e1af8-ed28-54af-95db-72dfca39ec89-5140648

Alman bioteknoloji firması BioNTech'in tepe yöneticisi Uğur Şahin, 1969'da dört yaşındayken Almanya'ya göçmüş bir ailenin çocuğu. O döneme ait gibi görünen fotoğraf ise şirketin Dış ilişkiler Sorumlusu Jasmina Alatovic'in AFP'ye yaptığı açıklamaya göre Uğur Şahin'in ailesine ait değil.

60'lı yıllarda Düseldorf'a gelen Aksaraylı bir aile

Twitter'da "Diaspora Türk" hesabı tarafından da paylaşılan "Yeni ev, yeni umutlar" başlıklı fotoğrafın çekim tarihi 1975 olarak gösteriliyor.

Twitter hesabı fotoğraftaki anne ile babanın diğer bir fotoğrafını ise 17 Ağustos'ta paylaşmış.

Diaspora Türk sahibi Gökhan Duman, fotoğraftaki Aksaraylı ailenin hikayesini şöyle anlatıyor: "Baba 1965'te Almanya'ya inşaat işçisi olarak gelmiş. Birkaç yıl sonra ise altı çocuğundan dördünü ve eşini yanına getirmiş. Bir kızı ve bir oğlu ise arazi ve ev ile ilgilenmek üzere Aksaray'da kalmış. Fotoğraf Düseldorf'a gelen ailenin yeni evinde çekilmiş. Diğer iki çocukları ise 1980'de aileye katılmış".

Duman, babanın 2002, annenin ise 2017'de vefat ettiğini söylerken, çocukların ise hepsinin Almanya'da kalarak farklı meslekleri icra ettiğini belirtiyor. Fotoğrafta çorabı delik kız çocuğunun ise stilist olduğunun altını çiziyor.

Euronews

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.