14. Bodrum Festivali'nde "Bir Yaz Gecesi Rüyası"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

14. Bodrum Müzik Festivali’nde D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi, hafızalardan silinmeyecek bir konsere ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü keman virtözü Alina Pogostkina ve başarılı şef Ariel Zuckermann yönetimindeki Grammy ödüllü LUDWIG Orkestrası, Bir Yaz Gecesi Rüyası ile dinleyicilere rüya gibi bir akşam yaşattı.

14. Bodrum Müzik Festivali, müzikal hassasiyetin doruğundaki sanatçıların verdiği unutulmaz bir konsere ev sahipliği yaptı. Amsterdam merkezli LUDWIG Orkestrası’nın Ariel Zuckermann yönetiminde keman virtüözü Alina Pogostkina’ya eşlik ettiği konser, izleyiciden tam not aldı.

Festivalin dördüncü gününde Vladimir Ashkenazy, Gustavo Dudamel ve Paavo Järvi gibi dünya çapında önemli şeflerle çalışan, 9. Sibelius Yarışması’ndaki birinciliğiyle dikkat çeken bir isim haline gelen Pogostkina, 1717 Antonio Stradivari yapimi kemanıyla çaldığı nefes kesen Mendelssohn keman konçertosu yorumuyla Bodrum seyircisini büyüledi. Başarılı şef Zuckermann yönetimindeki LUDWIG Orkestrası ise, Mendelssohn’un Bir Yaz Gecesi Rüyası ve Rimski-Korsakov’un Şehrazad’ıyla izleyicilere benzersiz bir konser deneyimi yaşattı.

Gün batımı konserinde müzik ziyafeti

Gün batımı Konserleri’nin dördüncü gün konukları ise, aldığı uluslararası ödüllerle kariyer basamaklarını taçlandıran viyolonsel sanatçısı Dorukhan Doruk ile yurtiçi ve yurtdışında verdiği başarılı konserlerle kendi kuşağındaki piyanistler arasında uluslararası platformda yerini giderek sağlamlaştıran Gülru Ensari oldu. Sanatçılar performanslarıyla müzikseverlerden tam not aldı.

Gece konserlerine unutulmaz şiirler damga vurdu

Festivalin dördüncü gününde The Marmara Bodrum’un mekan sponsorluğunda gerçekleşen Gece Konserleri’nin ikincisi de Güz Şarkıları ile devam etti. Fazıl Say’ın, Nâzım Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Ece Ayhan, Behçet Aysan, Ahmed Arif ve Attila İlhan gibi unutulmaz şairlerine ait unutulmaz şiirlerini bestelediği Güz Şarkıları albümü, Güvenç Dağüstün, Ece Dağıstan, Volkan Hürsever, Ediz Hafızoğlu, Gürtuğ Gök, Derya Türkan ve Hakan Güngör tarafından seslendirildi.

Festival, sanatın farklı dallarıyla renklendi

Festival’de Doğuş Grubu’nun; 900’ü aşkın üniversite öğrencisinin çalışmalarına alan yaratan sosyal sorumluluk projesi “Sanata Bi Yer” platformuna ait işlerden bir seçki, festival kapsamında D-Marin Turgutreis Marina’da sergileniyor.

Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi koleksiyonundan farklı dönemlere ait Bodrum temalı fotoğraf seçkisi ise, yine festival kapsamında The Marmara Bodrum’da 30 Eylül’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Saffet Emre Tonguç Rehberliğinde “Bir Bodrum Hikâyesi”

Geçtiğimiz yıl ilk defa Bodrum’un tarihi mekânlarında gerçekleştirilen klasik müziğe dair söyleşiler ve hikâyelerin anlatıldığı “Bir Bodrum Hikâyesi” etkinlikleri, bu yıl da devam ediyor. Bir Bodrum Hikayesi’nin ilki, UNESCO’nun Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olarak nitelediği Bodrum Mozole Anıt Müzesi’nin kazı alanında gerçekleştirildi. Ödüllü seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç’un anlatımıyla yapılan mozole turunun ardından Olten Quartet, yaşayan bir tarihin içinde müzikseverlerle buluştu.

Festivalde “Sinemada Müzik” gösterimleri

Festivalde Sinemada Müzik programı başlığı altında dünyaca ünlü müzisyenler ve hayatlarını anlatan film, belgesellerden oluşan bir seçki sunuluyor. Program kapsamında, soundtrack'i, festivalde yer alan İzlandalı piyanist Víkingur Ólafsson tarafından kaydedilmiş olan “En Karanlık Saat” filmi, D-Marin Turgutreis’te bulunan Cinemarine’de gösterildi.

Bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı’na

14. Bodrum Müzik Festivali’nin festivalin biletleri mobilet.com ve mobilet iOS uygulaması üzerinden alınabiliyor. Tüm bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanan festivalde bu sene Gülsin Onay’ın vereceği konserin bilet gelirleri de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne aktarılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.