BURSA ARENA / Haber Merkezi
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; mükemmelliğin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi, kalite yolculuğunu taçlandırmak isteyen şirketler ile birlikte yerel yönetimler ve iştiraklerinin de en etkin adresi olmaya devam ediyor. Bu kapsamda KalDer üyeliği ile Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan son isim BESAŞ oldu. İmza töreninde konuşan BESAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalayarak mükemmelliğin temel kavramlarını benimseme ve yaşama geçirme konusunda kararlılıkla ilerlemeyi taahhüt etmiş olduk” dedi. KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi ise “Kamu hizmeti üreten belediyeler ve iştiraklerinin kaliteyi bir yönetim kültürü olarak benimsemesi örnek bir yaklaşım. Bu yönde bugün attıkları imza için kentimizin örnek kurumu BESAŞ’ı tebrik ediyor ve kalite yolculuğunda BESAŞ’a başarılar diliyorum” diye konuştu.
Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi (UKH), çok sayıda şirketin yanı sıra yerel yönetimler ve iştirakleri tarafından da yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye’de ekmek ve ekmek çeşitleri, unlu mamuller, süt ve süt ürünleri üreten firmalar arasında ürün, hizmet kalitesiyle fark edilen lider bir firma olma yolunda emin adımlarla ilerleyen BESAŞ da KalDer üyeliği ile UKH’ye katıldı. BESAŞ, mükemmelliğin temel kavramlarını benimseme konusundaki kararlılıklarının göstergesi olarak UKH kapsamındaki çalışmalara başlayarak tüm iş süreçlerinde benimsediği kalite anlayışını bir adım ileri taşımayı hedefliyor.
KalDer Bursa Şubesi ile BESAŞ arasında düzenlenen “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi” imza törenine; BESAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, BESAŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen, KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi, Denetleme Kurulu Üyesi Alper Pekmezcioğlu, Ödül Yürütme Kurulu Üyesi Sadettin Çiçek, Genel Sekreteri Aykan Kurkur ve Kalite Ödül Yöneticisi Ebru Yalçın Gürük ile birlikte BESAŞ çalışanları katıldı.
“BESAŞ’ın kalite konusunda da anılan bir kuruluş olmasını hedefliyoruz”
Törende konuşan BESAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalayarak mükemmelliğin temel kavramlarını benimseme ve yaşama geçirme konusunda kararlılıkla ilerlemeyi taahhüt etmiş olduk. Bugün bu heyecanı yaşamamıza olanak sağlayan tüm takım arkadaşlarımıza ve KalDer ekibine çok teşekkür ediyorum. Sunduğu ürünlerin çeşitliliği ve erişilebilirliğiyle kendinden her zaman söz ettiren BESAŞ’ın kalite konusunda da anılan bir kuruluş olmasını hedefliyoruz” dedi.
BESAŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen de tüm iş süreçlerinde benimsedikleri kalite anlayışını her zaman en üst seviyeye çıkarmayı amaçladıklarına dikkat çekerek, “Bu hedefimiz kapsamında da kurumsallaşma konusunda sürdürülebilir gelişme yolculuğumuza EFQM ve UKH ile güç katacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“Her ölçekten ve sektörden kurum bu çalışmalara katılabilir”
KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi ise “Ülkemizde sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren, dönüşüme liderlik eden bir sivil toplum kuruluşu olma hedefimizle kurumlarımıza kalite yolculuklarında eşlik ediyoruz. UKH ile kurumlarımızı EFQM Modeli’ni uygulamaya davet ediyoruz. Dünya çapında tanınan, bir yönetim çerçevesi oluşturan EFQM Modeli; kuruluşları, değişimi yönetme ve performanslarını iyileştirme konusunda destekliyor. Her ölçekten ve sektörden kurum bu çalışmalara katılabilir. Kamu hizmeti üreten belediyeler ve iştiraklerinin kaliteyi bir yönetim kültürü olarak benimsemesi örnek bir yaklaşım. Bu yönde bugün attıkları imza için kentimizin örnek kurumu BESAŞ’ı tebrik ediyor ve kalite yolculuğunda BESAŞ’a başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.
Mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor!
Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.