ŞAYAN ERCAN yazdı: "Aman Uzak Durun!.."

Bu tip insanlar hayatın bir yerine karşınıza çıkmışlardır. Ailenizde, sosyal çevrenizde, akrabalar içinde illaki bu tiplerden de vardır. Belki eşimiz, partnerimiz, arkadaşımız.

Fakat adını koyamadığımız, nasıl davranırsak davranalım bir türlü başa çıkamadığımız bu kişiler birer narsistdirler de bizler adlandıramamışızdır.

Bazı kişilerin, aşırı özgüvenle ve kendilerini herkesten üstün görmesiyle, insanları sürekli manipüle eden, değersizleştiren, empati- sempati yoksunu, kıskanç, vicdanı olmayan, yalan söyleyen, kendinden başkasını sevmeyen, (alt belleğinde kendinden de nefret eden), temelinde aşağılık kompleksi barındıran, pişmanlık hissetmeyen, özür dilemeyen, duygu yoksunu, çıkarcı, sanki dünya onların etrafında dönüyormuş gibi davranan bozuk kişilik taşıdıklarını görüyoruz.

Açıkçası geçinilmesi zor kişiler.

Zaten biz onlarla insani ilişkiler kurmaya çalışsak da onlar bu ilişkileri yürütmekten aciz kişilerdir.

İnsanı sürekli değersizleştiren narsist kişilik; sizin değersiz olduğunuzdan değil, kendi karakter eksikliğinden böyle davranır.

Benmerkezci bireyler oldukları için kendilerinin herkesten üstün olduğunu düşünür, kibir yumağı oldukları için de bu psikiyatrik rahatsızlık ve kişilik bozukluğunun farkında dahi değillerdir.

Aşırı derecede egoist, kendini beğenmiş, kibirli olmakla beraber çok çıkarcı olukları için gözleri de kolay kolay doymaz..

Ne hata yaparlarsa yapsınlar özür dilemezler, özür dileseler dahi bu suni bir özürdür.

Kimseyi de sevmezler en çok kendilerini severler; onlar için eş, çocuk dahi dikkate alınacak kişiler değildirler.

Çıkarları olduğu sürece eyvallah eder, çıkarları tükenince sömürecekleri başka kanallar ararlar ki bu da eşlerine sadık olmadıkları için nemalanacakları kaynaklar başka bir sevgili de olabilir. Onu da aşağı çekip maddi manevi sömürüp tükettikten sonra hooop bir başkasına giderler. Tıpkı bir avcı gibidirler, fakat teldeki kuşu yakalamadan eldeki kuşu bırakmazlar tabiri caizse..

Narsistler kendilerini hiç sorgulamayan ne yaparlarsa yapsınlar hep kendilerini haklı gören zavallıdırlar.

Haksız olduklarını söylediğinizde anında hışmına uğrarsınız, hele bir de onların bir narsist olduğunu sakın söylemeyin.. Zaten kabullenmezler de.. Fark edildiklerini anladıkları anda çeşitli bahanelerle sizi suçlar ve öfkelenirler, çatışma çıkartılar. Ve devamında da şiddete yönelirler tabii ki..

Çok yalan söylerler, borcuna sadık değildirler, insanların maddi manevi değerlerini sömüren ve elinin altında tuttuğu diğer kişiye gidip onu da maddi manevi sömüren, o tükenince bir diğerine.... Tam bir sömürgen asalaktırlar zaten.

Aslında narsistler hasta değil, şeytani hisleri olan kötü insanlardır. Yukarıda sıralamaktan yorulduğum her yönüyle anormal niteliklere bakın, var mı böylesi?

Demek ki kişilik bozukluğu asla değişmeyecek olan narsistlerden “dinlen dinlen kaç” misali uzak durmalıyız, önce kendi ruh sağlığımız için.. Ancak toplumda öylesine çoğaldılar ki.. Şöyle bir göz gezdirin etrafınıza, eminim farkedeceksiniz.

Hayat boyu muhataplarımızın insan gibi insan, vicdanlı kişilerden oluşması dileğiyle saygıyla, sevgiyle, sağlıkla kalın..

.....

Yazarın tüm yazıları için tıklayınız

.....

Anahtar Kelimeler:
Şayan Ercan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.