ABD ve Batılı Üniversitelerin Gazze de yaşanan soykırıma gösterdiği duyarlılık neden ülkemiz üniversitelerinde yok diye hayıflanıyor ve haklı olarak da üzülüyorduk.
Uşak da üniversitesi daha önce öğrencilerini “meslek kazandırmak “ konusunda gösterdiği örnek davranışı bu defa insan hakları konusunda da göstermek sureti ile gönlümüze su serpmiştir.
Çok değerli dostum Uşak üniversitesi rektörü Prof Dr Ekrem Savaş bana gönderdiği bilgi ile haberdar olduk. Bu haberi ve faaliyeti örneklik teşkil etmesi ve diğer üniversitelerimize de örnek olması için gündemimize almayı vazife bildik.
Uşak üniversitesinin bu değerli ve önemli faaliyetlerinde katkısı olanlara teşekkür ederiz.
Bana gönderilen haber ve bilgiye göre;
“Uşak Üniversitesi, Anlamlı ve Farkındalık Yaratan Bahar Etkinlikleri Gerçekleştiriyor
Uşak Üniversitesi, 14-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenleyeceği etkinliklerle, toplumsal farkındalığı arttırmayı ve anlamlı bir bahar atmosferi oluşturmayı hedefliyor. Bu yılın teması, ‘Filistin’e Destek/Bahar Etkinlikleri’ olarak belirlendi.
Etkinlikler kapsamında, akademik-idari personel ile öğrenci topluluklarının katılımıyla Filistin’de yaşanan vahşetin protesto edileceği kortej yürüyüşü düzenlenecek ve üç gün boyunca 'Filistin Destek Çadırları'nda İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmüne dikkat çekilecek. Üniversitemiz, insanlık onuruna ve adalet anlayışına olan bağlılığını bu etkinliklerle bir kez daha vurgulayacak.
Ayrıca, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenerek engellilik konusunda farkındalık arttırılacak. Engelli bireylerin topluma katılımını desteklemek ve engelleri aşmada dayanışmayı güçlendirmek amacıyla çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapılacak.
Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla düzenlenecek konferans ise geleceğe yönelik bir bakış açısı sunacak. Konuşmacı olarak yer alacak olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Tarih Boyunca Teknolojik Gelişmeler" konusunu ele alarak, öğrencilerin gelecek 100 yıl perspektiflerine katkı sunacak.
Bunların yanı sıra Mehteran Takımı, Atlı Cirit ve folklor ekiplerinin gösterileriyle kültürel değerlerimiz de ön plana çıkacak.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, "Üniversitemiz olarak toplumsal duyarlılık ve farkındalık oluşturmayı önemsiyoruz. Bu etkinliklerle, öğrencilerimizin ve toplumun genelinde bilinç ve empati seviyelerini arttırmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda, geleceğe yönelik umut dolu bir perspektif sunarak, gençlerimizin daha donanımlı ve bilinçli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.
Uşak Üniversitesi, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, düzenleyeceği etkinliklerle önemli bir misyon üstlenmeye devam ediyor.”
Üniversitelerimizin insan hakları konusunda atacakları adımlar gençlerin bilinçlenmesi ve duyarlılıklarının gelişmesi bakımından da son derece önemli ve değerlidir.
Şimdi sıra hiç vakit kaybetmeden diğer üniversitelerimiz ve sivil toplum örgütlerimizdedir.
Selam olsun zulme rıza göstermeyenlere selam olsun zülme direnenlere selam olsun hakkın haklının yanında yer alanlara...
Vesselam..