Suriye ile normalleşme yolunda önemli bir gelişme daha: Özgür Özel Şam'da Beşar Esad ile görüşecek

CHP lideri Özgür Özel'in Suriye ziyaretine Şam yönetiminden onay geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yaptığı açıklamada, Özel'in Beşar Esad ile görüşme talebinin kabul edildiğini ve ziyaretin gerçekleşeceğini duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşebileceğini açıklamasından sonra, iktidardan da Suriye ile normalleşme mesajları gelmişti. CHP'den de dün Özel'in bu ay içinde Şam'a gidebileceği belirtilmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Özel'in Suriye'yi ziyaret ederek Beşar Esad ile görüşme isteğinin Şam yönetimi tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Karar'da yer alan habere göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Halk TV'de katıldığı programda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Suriye ziyaretine ilişkin konuştu. Bulut, Suriye yönetiminin görüşme isteğini kabul ettiğini ve Özel'in Şam'a gideceğini duyurdu.

Bulut, yaptığı açıklamada, Özel’in Suriye ziyareti ve Esad ile görüşme isteğinin Şam yönetimi tarafından olumlu karşılandığını belirtti. Bulut, "Görüşme talebimizi ilettik ve Şam'dan olumlu cevap aldık. Bundan sonra sadece görüşmenin nerede ve hangi tarihte gerçekleşeceğini belirlemek kaldı" ifadelerini kullandı.

ÖZEL ARABULUCU OLABİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Özgür Özel, daha önce yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beşar Esad arasında arabulucu olabileceğini dile getirmişti. Özel, "Esad'ı Türkiye ile masaya oturmaya ikna edebilirim. Bu mesele Türkiye'nin en yakıcı sorunu olan sığınmacı sorununu çözmemizde kritik öneme sahip" demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.