Türkiye Suriye'nin kuzeyinde 'terör devleti' oluşumu istemiyor

Kaynaklar Amerika'yı SDG'yi devlet sistemi konusunda eğitmekle suçluyor.

Türk askeri ve diplomatik kaynakları, ABD'yi, Suriye'nin kuzey ve kuzeydoğusunda Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından kontrol edilen bölgelerde bir “terör” devleti kurmayı planlamakla suçladı.

Kaynaklar, Kuzeydoğu Suriye (Kürt) Özerk Yönetimi'nin ağustos ayına kadar ertelediğini duyurduğu yerel seçimlerin, daha büyük adımlar için sadece bir başlangıç olduğunu söyledi.

Şarku’l Avsat’ın ulaştığı kaynaklar, Amerika'nın devletin kuruluşu ve işleyişiyle ilgili her türlü eğitimi verdiğini, Kuzey Irak'ta yaşananların bir benzerini uyguladığını, devlet yapısına katılacak üst düzey isimlerin Amerika'ya transfer edilerek devlet sistemi konusunda eğitildiğini ve şimdi de konunun Kuzey Suriye'de uygulandığına dikkat çekti. Amerika'nın da Türkiye ile ittifak ilişkilerine zarar vermek istemediğini, ancak Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurma planlarından vazgeçmeyeceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.