İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu Bursa'da çiftçilerle buluştu!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan seçilmesinin ardından ilk kez Bursa'ya geldi. Karacabey'de çiftçilere buluşan Dervişoğlu, üreticilerin yaşadığı sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bursa'da 8 Ağustos tarihinde Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan çiftçiler, artan maaliyetler nedeniyle satamadıkları ürünleri için eylem gerçekleştirmişti. Yapılan eylem sonrası İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, olayın takipçisi olacaklarını dile getirmişti.  İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan seçilmesinin ardından ilk kez Bursa'ya geldi.

Karacabey'de çiftçilere buluşan Dervişoğlu, üreticilerin yaşadığı sorunlar hakkında Karacabey Cumhuriyet Meydanında  açıklamalarda bulundu.  Yapılan açıklamaya Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, İYİ Parti Bursa Miletvekilleri Selçuk Türkoğlu, Hasan Toktaş ile çok sayıda çiftçi ve vatandaş katıldı.

"TÜRK ÇİFTÇİSİ ŞU ANDA SADAKAYA MUHTAÇ DURUMDADIR"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, "Türk çiftçisi şu anda sadakaya muhtaç durumdadır. Bugün burada bunları anlatacağız ama derdin en büyüğünü onlar çekiyorlar" dedi. 

"ÇİFTÇİ KARDEŞLERİMİZ ÇİFTÇİLİKTEN ÇEKİLMEK MECBURİYETİNDE BIRAKILMIŞTIR"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Benim çiftçimin durumunu bu ülkeyi yöneten hükümet biliyor. Bu ülkeyi yöneten Recep Tayyip Erdoğan da biliyor. Çiftçinin toprağa düşürdüğü  terin karşılığını alamadığını ve 12 yıldan beri uygulanan yanlış politikalar yüzünden çiftçilikten çekilen vatandaş ve aile sayısının ne olduğunu TÜİK de söylüyor. 1 milyon 100 bin işçiden 400 bin çiftçiye düştük. Çiftçinin toprağa düşürdüğü terin, ektiği tohumun, sarf ettiği emeğin karşılığını alamayan çiftçi kardeşlerimiz, çiftçilikten çekilmek mecburiyetinde bırakılmıştır. Yani bu memleketin yüzde 60'a yakın çiftçisi artık çiftçilik yapmaktan vazgeçmiştır" diye konuştu. 

"BENİM ÇİFTÇİM SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

Başkan Dervişoğlu, "Siz çiftçiyi sahipsiz sanıyorsunuz. Benim çiftçim sahipsiz değildir. Çiftçi dertlimiş ama yapabilen yapar. Derdi bakışta çareyi üretme mecburiyetindeyiz ama ağzınızdan 2 kelam kelime çıkmıyor. Mazotun ve elektriğin içindeki vergiler derhal çıkarılmalı ve çiftçi mazota, elektriğe hiçbir vergi ödememelidir" şeklinde konuştu. 

"HAİNİN EN BÜYÜĞÜ DE SİZLERSİNİZ"

Başkan Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Başkan Dervişoğlu, "Utanmadan pişkin pişkin kallavi bakanlarını televizyonlara çıkarıp savaş tehlikesinden bahsediyorlar. 3. dünya savaşının kapıda olduğunu söylüyorlar. Ey iktidar sahipleri, siz bunca yanlışı acaba bu memleketin yeni bir Savaş durumunda açlıkla mücadele eden bir millet durumuna düşürmek için mi yapıyorsunuz? Eğer böyle düşünüyorsanız ihanetin en büyüğünü siz yapıyorsunuz. Hainin en büyüğü de sizsiniz" diye konuştu. (Bursa'da Bugün)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.