Dalında 2 Liraya satılamayan Limonun, marketlerdeki fiyatı 100 Lira!

Tüketici Konfederasyonu'nun sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamasında, limonun dalında 2 liraya alıcı bulamadığı, fakat marketlerde kilogram fiyatının 100 TL'yi bulduğu belirtildi.

Tüketici Konfederasyonu, planlı üretim yapılması ve üreticilerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak Hal Yasası'nın acilen çıkartılması gerektiğini ifade etti.

Hiçbir ürünün dalında kalmaması ve yollara dökülmemesi, tedbir alınması, devletin gerekirse üreticiden malları toptan fiyatına alıp piyasaya sürmesi, çiftçiye destek paralarının mahsul topraktan çıkıp satışı kanıtlandıktan sonra ödenmesi gerektiği ve durumun kontrol altına alınmadığı sürece olayların çığrından çıkacağına da dikkat çekildi.  

Açıklamada devamla, Devletin, üreticinin elinden mallarını toptan fiyatına alıp piyasaya sürmesi için altyapının oluşturulması gerektiği ve üretici mağduriyetinin giderilmesi için acilen adım atılması gerektiği de vurgulandı.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.