Vietnam'da Yagi Tayfunu'ndan ölenlerin sayısı 127'ye yükseldi

Yerel medyanın Salı günkü haberine göre, Vietnam'ın kuzeyinde şiddetli yağışların yol açtığı heyelan ve seller sonucu Yagi Tayfunu'ndan ölenlerin sayısı 127'ye yükseldi.

Vietnam News, Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı'na dayandırdığı haberinde, yılın en güçlü tropikal fırtınası nedeniyle toplam 127 kişinin öldüğünü, 54 kişinin de kaybolduğunu bildirdi.

Tayfun ve sel nedeniyle yaklaşık 764 kişi de yaralandı.

Tayfun kuzeydeki Cao Bang, Lao Cai, Quang Ninh, Hai Phong ve Phu Tho eyaletlerini vurdu.

En fazla can kaybı ve kayıp vakasının Cao Bang dağlık bölgesinde yaşandığı belirtilirken, toplam 19 kişinin hayatını kaybettiği, 36 kişinin ise hala bulunamadığı bildirildi.

Fırtına nedeniyle en az 12 kişi, toprak kaymaları ve ani sel nedeniyle 72 kişi, sel suları nedeniyle altı kişi ve pazartesi günü Phu Thọ'daki Phong Chau Köprüsü'nün çökmesi nedeniyle sekiz kişi hayatını kaybetti.

Fırtına ayrıca Quang Ninh'de 85 teknenin batmasına neden oldu ve binlerce hektar pirinç, ekin ve meyve ağacına zarar verdi.

Sel felaketinde ayrıca 1.582 balık çiftliği kafesi yıkıldı ve 1.174 büyükbaş hayvan telef oldu.

50.000 kişi tahliye edildi

Ulusal Hidrometeoroloji Tahmin Merkezi'ne göre, yoğun yağış Salı sabahından bu yana farklı bölgelerde devam ediyor.

Vietnam hükümeti, etkilenen bölgelere yardım ve kurtarma operasyonları yürütmek üzere binlerce askeri personel konuşlandırdı.

Tayfun nedeniyle kıyı kentlerinden 50 bini aşkın kişi tahliye edildi.

Filipinler'in kuzey bölgelerini 3 Eylül'de vuran Yagi Tayfunu, şiddetli yağış, sel ve toprak kaymalarına neden olarak 20 kişinin ölümüne, 26 kişinin kaybolmasına yol açtı.

Çin'in Hainan eyaletini 7 Eylül'de vuran tayfun, dört kişinin ölümüne, 95 kişinin de yaralanmasına yol açtı. (kaynak: TV5)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.