İsrail ordusu Güney Lübnan'da 10 Hizbullah hedefinin bombalandığını duyurdu

İsrail ordusu bugün (Salı), Lübnan'ın güneyindeki “yaklaşık 10 Hizbullah hedefini” bombaladığını ve bir üyesini öldürdüğünü açıkladı.

Ordudan yapılan açıklamada “dün akşam saatlerinden bu yana Lübnan'ın güneyindeki yedi bölgede Hizbullah'a ait yaklaşık 10 terörist hedefin” bombalandığı ve bombardımanda bir Hizbullah üyesinin öldüğü belirtildi. İsrail, Cumartesi günü işgal altındaki Suriye toprağı Golan'da bulunan Mecdel Şems kasabasında 12 çocuğun ölümüne neden olan roket saldırısından sorumlu tuttuğu Hizbullah'a “sert” bir karşılık vereceğini açıklarken, Hizbullah olayla herhangi bir bağlantısı olmadığını reddetti.

İsrail ile Hizbullah arasında bir çatışmanın kaçınılmaz olduğuna inanmadığını ifade eden ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Washington'un olayların diplomatik yollardan çözülmesini istediğini söyledi.

Austin'in bu açıklamaları, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile birlikte Filipinli mevkidaşları Gilberto Teodoro ve Enrique Manalo'nun da katıldığı güvenlik görüşmelerinin ardından bugün Manila'da düzenlenen ortak basın toplantısında yapıldı.

Tel Aviv - Şarku'l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.