İLEV’den, Bursa Arena Köşe yazarı REMZİ DİLAN’a “Meslekte 50. Yıl Onur Ödülü”

Ankara Üniversitesi İletişimliler Vakfı (İLEV), meslekte 50 yılını dolduran gazeteci ve yazarlara bu yılın onur ödüllerini vermek üzere bir tören düzenledi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü salonunda gerçekleştirilen programda İLEV Başkanı Ali İnandım yaptığı konuşmada özetle, yapay zekânın gazeteciliğe karşı bir tehdit oluşturduğuna, teknolojik gelişmenin insanın tuzağı olmaması gerektiğine ve bu törenin amacının da son 30 yılda azalan usta çırak ilişkisini yeniden canlandırmak olduğuna vurgu yaparak, genç gazetecilere "Dere, yatak değiştirir, bunun farkına varmalısınız. Derenin kuruduğu tarafta kalmayın" öğüdünde bulundu.

Törene katılanlardan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fatih Keskin, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener ve gazeteci Orhan Uğurlu da birer konuşma yaptılar.

Törende, BURSA ARENA Kurucu yazarlarından usta gazeteci REMZİ DİLAN ile meslektaşları Emin Koç, Emin Varol ve Şefik Kahramankaplan'ın da aralarında bulunduğu gazetecilik mesleğinde 50 yılını dolduran gazetecilere ödülleri verildi.

Vakıf Başkanlığı ayrıca Gazeteciler Cemiyeti'ne de mesleğe ve bu müstesna güne katkılarından dolayı özel bir ödül sundu.

Törenin sonunda iştirakçiler topluca aile fotoğrafı çektirdiler.

BURSA ARENA  Ailesi olarak; İLEV ve Gazeteciler Cemiyeti başta olmak üzere ödüle layık görülen değerli gazeteci ve yazarları candan kutlarız.

…..

Gazeteci REMZİ DİLAN Kimdir

1948 Bitlis doğumlu Remzi Dilan; Van Alparslan Öğretmen Okulu’ndan mezun olduktan sonra Bursa - İznik, Çorum-Alaca ve Ankara-Kızılcahamam’da ilkokul Öğretmenliği yaptı.

1974 yılında (okulun bugünkü adıyla) Gazi Üniversitesi / İletişim Fakültesi gece öğretimine kaydını yaptırarak yeni bir öğrenim sürecine girdi ve aynı yılın Kasım ayında "gazetecilik" mesleğine de adım attı.

Mezun olduğu 1978 yılına kadar olan öğrenciliği boyunca Olay, Flash, Hür Anadolu ve Son Havadis Gazetelerinde çalıştı. Mezuniyetinden itibaren ise sırasıyla Akdeniz Haber Ajansı (AKAJANS), Tercüman ve Güneş Gazeteleriyle ANADOLU AJANSI'nda Parlamento Muhabiri ve yönetici kadrolarında çalışma hayatını sürdürdü. Anadolu Ajansı'ndan emekli olduktan sonra da bu ajansın Radyo ve Görüntülü Haber Şirketi, Parlamentodan Politika Dergisi, Siyah Beyaz Gazetesi ile devamında Kanal E, HBB, TV 8 ve KANAL B televizyonlarında çeşitli görevler aldı.

Halen BURSA ARENA E’Gazete ile healthworldnews.net internet sitesinde toplumun aydınlanması yolunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.