Taksim'de 'Kayyum' Protestosuna Polis Müdahalesi: Çok Sayıda Gözaltı Var

DEM Parti’nin 31 Mart’ta kazandığı Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasını protesto etmek için Taksim Şişhane'de bir araya gelen göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı. Polisin "yürüyemezsiniz" açıklamasına itiraz eden göstericilere sert müdahale edilirken, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında terör örgütüne üye olma ve çeşitli suçlardan yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek Hakkari Belediyesi'ne bugün kayyum atandı.

Kayyum kararının ardından DEM Parti "demokrasiyi, halk iradesini ve belediyelerimizi savunmak için" "kesintisiz nöbet eylemleri" başlatma kararı aldığını açıkladı.

Kararın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, yarın Hakkari'ye bir CHP heyeti gönderileceğini belirtirken, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çok sayıda şehirde kayyum kararını protesto etmek isteyenler sokaklara döküldü.

ŞİŞHANE'DE EYLEMCİLERE GÖZALTI

Gözaltı eylemlerinin en yoğun yaşandığı yer İstanbul'da Şişhane olurken, polisin Taksim'e doğru yürümek isteyen göstericileri durdurma uyarıları sonuçsuz kaldı. Yürümeye devam etmek isteyen vatandaşlara sert müdahalelerde bulunulurken, Şişhane'de çok sayıda eylemcinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Taksim'e çıkan yollarda barikat oluşturan polis ekipleri, Şişhane metro istasyonunun girişini kapattı.

Eyleme DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve yurttaşlar katıldı.

"KAYYUM DEFOL, BELEDİYE HALKINDIR" SLOGANI ATILDI

Halktv'de yer alan habere göre, yürüyüş için alanda bulunan Tülay Hatimoğulları "Ey Erdoğan, senin kayyum atamalarına rağmen halk sana biat etmiyor. Sen kayyum atadıkça Saray’dan emrini verdikçe AKP eriyor. Bugün AKP'nin son yerel seçimlerden olduğu oylar ortadadır. AKP hızla erimektedir. Faşizme karşı omuz omuza diyoruz. Faşizme karşı omuz omuza diyoruz" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.