Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan'a normalleşme tepkisi: Bahçeli'yi, Akşener'i, Oğan'ı dönüştürdün ama…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Siyasi atmosferin normalleşmesine bir türlü müsaade etmiyor." dediği eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yakın siyasi tarihin kritik anlarında rolü olan isimlerin Erdoğan tarafından dönüştürüldüğünü söyledi. Cevabını Erdoğan gibi sosyal medya üzerinden veren Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi, teslim alınamaz son kale olarak hep karşında ve iktidar yolunda olacaktır. Hadi başka kapıya!" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, partisi tarafından köşeye atıldığını öne sürdüğü eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Geçen sene koltuğundan tardedilen eski genel başkan bir köşeye atılmanın hıncıyla sosyal medyadan sürekli sağa sola sataşıyor. Partisinin başında olduğu dönemlerde yaptığı gibi milleti kutuplaştırarak, siyasi iklimi gererek kendini gündemde tutmaya çalışıyor. Bölgemizin dört bir tarafından çatışma seslerinin geldiği bir dönemde, zehirli dili ve söylemleriyle Türkiye’nin siyasi atmosferinin yumuşamasına, normalleşmesine, tansiyonun düşmesine bir türlü müsaade etmiyor." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN CEVAP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın paylaşımına yanıt ise bugün geldi. "Yumuşamayacağız, normalleşmeyeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, bir zamanlar "Altılı Masa"da birlikte seçime girdiği Meral Akşener'in, "Yavru muhalefet" iken iktidar ortağı olan Devlet Bahçeli'nin, 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adaylığından çekilerek Erdoğan'ı desteklemeye başlayan Sinan Oğan'ın, Has Parti'de muhalefet ederken AK Parti'ye katılan Numan Kurtulmuş'un, Demokrat Parti'de muhalefet ederken AK Parti iktidarının İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu'nun ve daha birçok ismin Erdoğan tarafından değiştirilip dönüştürüldüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Biz seni, Kıbrıs'ta toprak verme niyetinden tanırız. Biz seni, Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlığından tanırız. Irak'a giren Amerikan askerlerinin selameti için nasıl dua ettiğin hâlâ hafızamızda.

Sahte ve montaj videolarla seçim sürecinde milletimizi aldattığını dahi gördük.

ERDOĞAN'IN MEŞHUR YÜZÜĞÜNÜ HATIRLATTI

'Bitsin bu hasret' yalvarışlarından, 'Oğlum paraları sıfırla.' talimatlarından, büyükelçi yaptığın rüşvetçi bakanlarından, 'parmağındaki yüzükten' biliyoruz seni.

Yandaşlarına peşkeş çektiğin 418 milyar dolar paramızdan, halkımızı soydurduğun 5'li çetelerden, uyuşturucu ve mafya baronlarının vatanı mesken yapmasından biliyoruz seni.

DOKTORLARA ÇEKİLEN 'GİDERSE GİTSİNLER' RESTİ

Milyonlarca sığınmacıyı ülkemize doldurmandan, okutup yetiştirdiğimiz binlerce evladımıza 'Giderlerse gitsinler' demenden biliyoruz senin ne olduğunu.

'YUMUŞAMAYACAĞIZ VE NORMALLEŞMEYECEĞİZ'

Katledilen kadınlarımız, umutsuz gençlerimiz, geçinemeyen insanlarımız, tedavi olamayan hastalarımız, taciz ve tecavüze uğramış katledilen çocuklarımız, yokluktan intihar eden insanlarımız, hep unutkan! babalarımız ve her zaman tok! annelerimiz için, bu ülkenin her bir vatandaşı için, Hakk için, Halk için yumuşamayacağız ve normalleşmeyeceğiz.

'BİRÇOK KİŞİYİ DEĞİŞTİRDİN, DÖNÜŞTÜRDÜN'

Numan Kurtulmuş ile birlikte Has Parti'yi, Süleyman Soylu ile dönemin Demokrat Partisini, Devlet Bahçeli ile MHP'yi, Meral Akşener'i, Sinan Ogan'ı ve daha birçok kişiyi değiştirdin ve dönüştürdün. Şunu iyi bil; Cumhuriyet Halk Partisi, teslim alınamaz son kale olarak hep karşında ve iktidar yolunda olacaktır. Hadi başka kapıya!"

Karar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.