“Türkiye Yazarlar Sendikası” 50. Yaşını Kutladı

Türkiye’nin önemli yazar kuruluşlarından Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), 50. yılını kutladı.

1974 yılında, dönemin genç yazarları Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Bekir Yıldız, Adalet Ağaoğlu, Leyla Erbil, Tomris Uyar, Turgut Uyar, Adnan Özyalçıner, Orhon Murat Arıburnu, Ali Özgentürk, Nihat Behram öncülüğünde yola çıkan TYS, 50 yılda özellikle yazıya ilişkin bir kültürel bellek oluşturmak, düşünce ve söz söyleme özgürlüğünü savunmak amacıyla birçok etkinliğe ve eyleme imza attı.

Sendikanın 50. yıl kutlama etkinliğini Gülsen Tuncer ve A. İlhan Gülek sundular.  Başkan Adnan Özyalçıner'in  konuşmasıyla başladı. Engin Ayça’nın hazırladığı “Dile Kolay: 50 Yıl, TYS 50 Yaşında” belgeselin ardından Muzaffer Özdemir türkülerle, Tiyatro Simurg ve Onur Toparlak “Yazmanın Erdemi” adlı şiir-müzik dinletisiyle, Sanat Fabrika grubu danslarıyla, Sabahattin Taşdöğen şarkılarıyla, Mavi İz Çok Sesli Halk Türküleri Korosu da yine türkülerle izleyicilerle buluştular. 

Okuma Tiyatrosu ise, Aslı Öngören, Cüneyt Uzunlar ve Turgay Kantürk ile Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye’sini sunarak programa ayrı bir renk kattılar.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.