SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli olamayanlara duyurdu: Yasa çıkacak

SGK Uzmanı Özgür Erdursun milyonlarca kişiyi ilgilendirecek olan haberi verdi. Bir türlü emekli olamayanlara Erdursun, "Yasa çıkacak" diyerek duyurdu.

Milyonlarca kişinin uzun süredir beklediği emeklilik düzenlemesiyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de 1999 yılında yapılan sosyal güvenlik reformu, emeklilik için yaş şartı getirmiş ve birçok sigortalının emekliliğini ertelemesine neden olmuştu.
Özellikle 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi yapmış ve gerekli prim gün sayısını doldurmuş ancak yaş haddine takıldığı için emekli olamayanlar bu durumdan olumsuz etkilenmişti.

Türkiye'de 1999 yılında yapılan sosyal güvenlik reformu, emeklilik için yaş şartı getirmiş ve birçok sigortalının emekliliğini ertelemesine neden olmuştu.

Kamu Son Haber'de yer alan habere göre, Erdursun, kademeli emeklilik sistemiyle ilgili açıklamalarında, "Kademeli emeklilik yasası çıkabilir, ancak şu anda hükümetin gündeminde bu konu yok. 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar için bu konunun gündeme gelebileceğini düşünüyorum. Özellikle 2028 seçim döneminde bu konunun daha fazla konuşulması muhtemel" dedi.

Erdursun, sistemin detaylarına da değinerek, "Bu kademeli sistemde, kadınlar mevcut yaş şartlarından daha erken yaşta emekli olabilecek. Örneğin, kadınlar 58 yerine 46 yaşında, erkekler ise 60 yerine 48 yaşında emekli olabilir. Bu modelde, emeklilik yaşları 46, 48, 50, 52, 54 ve 56 yaş olarak kademeli şekilde ilerleyecek" şeklinde bilgi verdi.

Öte yandan, Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Başkanı Mihriban Uğurlu, 1999-2008 yılları arasındaki EYT mağduru sayısının yaklaşık 4,5 milyon olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.