QHA - Kırım Haber Ajansı: "Rus medyasından adi başlık, Hatay için 'Çalınmış Vilayet' dediler.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

QHA - Kırım Haber Ajansı, oldukça ilginç bir habere imza attı. Rus politikasının bakış açısını farklı bir noktadan ortaya koyan Ajansın bu haberinde; Rus propaganda medyalarından Sputnik’in İngilizce yayın yapan sayfasında Türkiye’nin Hatay ili için “çalınmış vilayet” tabiri kullanıldığı bildirildi.

Haberin devamı şöyle;

"Hakaret içeren bir başlığı taşıyan haberde, Türk ordusunun Suriye’nin İdlib bölgesindeki gözlem noktalarına ve ve bölgede bulunan bir tabura Rusya ve Suriye tarafından 27 Şubat 2020’de yapılan saldırının sonrasında gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Kırım’ı işgal eden, Ukrayna ve Gürcistan’a yönelik saldırgan hamleleriyle bilinen Rusya’nın İngilizce yayın yapan Sputnik International mecrasında, “‘Çalınan Vilayet’: 80 Yıl Önce Türkiye’ye Neden Fransa Tarafından Suriye’nin Bir Köşesi Verildi?” (The ‘Stolen Province’: Why Turkey Was Given A Corner Of Syria By France 80 Years Ago) başlığı kullanıldı.

Söz konusu başlığı taşıyan haberin sosyal medyadaki paylaşımlarına çok sayıda kullanıcıdan tepki geldi. Haberin içeriğinde Suriye’nin yıllardan beri üzerinde hak iddia ettiği Hatay’ın tarihi sürecinden bahsedilerek Suriye rejiminin bölgeye yönelik tezi dile getirildi.

Sputnik✔@SputnikInt

The ‘stolen province’: Why Turkey was given a corner of Syria by France 80 years ago https://sptnkne.ws/B6F9 

The ‘Stolen Province’: Why Turkey Was Given A Corner Of Syria By France 80 Years Ago

Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan is becoming more and more embroiled in a direct fight with Syria over Idlib Province. The fighting is directly across the border from Hatay, a province which...

sputniknews.com

1.170

13:20 - 29 Şub 2020

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

4.237 kişi bunun hakkında konuşuyor

HATAY’IN ANA VATANA KATILIŞI

Bilindiği gibi Fransa’yla 1921 yılında yapılan Ankara Antlaşması neticesinde Hatay’ın (İs­kenderun ve Antakya) özel bir yönetime sahip olması ka­bul edilmişti. Fransa, 1936’da Suriye ve Lübnan üzerindeki manda yönetimini kaldırdıktan sonra Türkiye,  Milletler Cemiyeti’ne (Cemiyet-i Akvam) başvurup bölge halkının kendi geleceğini kendisinin belirlemesini talep etmişti. Böylece Milletler Cemiyeti gözetiminde yapılan halkoylaması sonunda, 2 Eylül 1938’de Hatay Ba­ğımsız Devleti kurulmuştu. Hatay Ba­ğımsız Devleti Meclisi daha sonra 29 Ha­ziran 1939 günü oybirliğiyle aldığı bir kararla anavatan Türkiye’ye katılmıştı.

Suriye yönetimi 1946’da bağımsızlığını kazandığından itibaren Hatay üzerinde hak iddia etmektedir.."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serpil demir 5 yıl önce

bu ruslardan hayır gelmez, boşuna kanıyorlar.

Avatar
Abid 5 yıl önce

Şerefsiz Ruslar.