ABD gemisine karşı Filistin yürüyüşü engellendi

ABD'nin İsrail’i korumakla görevlendirdiği "USS Wasp" adlı savaş gemisinin İzmir limanına demirlemesinin ardından 28 siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu limana yürüdü. Polisin engel olduğu Türkiye İşçi Partili grup "ABD gemisini mi koruyorsunuz? Biz Filistin halkı için yürüyoruz, yasak mı?" dedi.

İzmir’de bir araya gelen 28 siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu, İsrail’i korumakla görevli ABD’nin "USS Wasp" adlı amfibi hücum gemisinin İzmir Limanı’na demirlemesini protesto etti.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelen çok sayıda kişi "Katil ABD İzmir Limanı’ndan defol" yazılı pankart açarak limana doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte sık sık "Zafer savaşan halkların olacak", "Filistin’de düşene dövüşene bin selam" ve "Rojava’dan Gazze’ye yaşasın halkların ortak mücadelesi" sloganları atıldı.

Öte yandan liman karşısında bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi otoparkına da Türkiye Komünist Partisi üyelerince "Yankee go home" yazılı pankart asıldı.

'İSRAİL’LE TÜM İLİŞKİLER KESİLMELİ, NATO ÜSLERİ KAPATILMALI'
Bölgede savaşların son bulması, halklar arası barışın yaşanması için ABD ve NATO başta olmak üzere emperyalist her tür gücün bölgeden defedilmesi gerektiğini söyleyen Yaşar, şöyle devam etti:

"Filistin için dünyanın her yerinde direnişler devam etmektedir. Filistin soykırımını seyreden, İsrail’i destekleyen güçler, sıra 'insan hakları' konusunda ders vermeye gelince kimseye söz bırakmıyorlar. Sanki insan hakları denilen şey onların tekelinde gibidir. Ama biliyoruz ki, onların 'insan hakları' dedikleri şey, elbette emperyalist egemenlikleri ve uluslararası tekellerin çıkarlarıdır. Demokrasi ve özgürlük merkezi olduğu propaganda edilen Avrupa’da Filistin eylemleri yasaklanıyor.

Biz bugün İzmir halkı olarak, devrimciler olarak bu direnişin bir parçasıyız. Filistin’de milyonlarca çocuğun, milyonlarca kadının, milyonlarca emekçinin katline sebep olan İsrail ve ABD'nin savaş gemilerini limanlarımızda istemiyoruz. Ellerini kollarına sallaya sallaya İzmir’in sokaklarında dolaşan ABD askerleri de unutmasın ki bu toprakların mayasında direniş vardır. Bu direniş, iş birlikçiler unutmasın diye 6. Filo’nun denize dökülmesi olarak tarih sayfalarına not düşürmüştür. ABD’nin savaş gemilerini İzmir’de ve Türkiye’de istemiyoruz. İsrail’le tüm ilişkiler kesilmelidir. NATO üsleri kapatılmalıdır."

Polisin engel olduğu Türkiye İşçi Partili grup "ABD gemisini mi koruyorsunuz? Biz Filistin halkı için yürüyoruz, yasak mı?" dedi.

Açıklamaya imza atan kurumlar ise şöyle:

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu
Devrimci İşçi Partisi
Devrimci Hareket
Direnişin Renkleri
Dostluk ve Kültür Derneği
Emekçi Hareket partisi
Ezilenlerin Sosyalist Partisi
Filistin İçin Bin Genç
Halkevleri
İşçi Birlikleri Sendikası
İmece Dostluk Dayanışma Derneği
İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları
İzmir Vegan Platformu
Gençlik Komiteleri
Genç Yeşiller
Kaldıraç Hareketi
KÖZ
Komünist İşçi Hareketi
Partizan
Sosyalist Emekçiler Partisi
Sosyalist Mücadele İnisiyatifi
Partizan
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği
Toplumsal Özgürlük Partisi
Tüm Emeklilerin Sendikası
Umut-Sen
Kılavuz
İzmir Pride Komitesi

Odatv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.