Korku efsanesi Stephen King'in 1980 tarihli öyküsü film oluyor

Merakla beklenen Nicolas Cage'li korku filmi Longlegs'in yönetmeni Osgood Perkins'in ellerinde bu kez bir Stephen King uyarlaması var. 

Efsanevi korku yazarı King'in 1980 tarihli kısa öyküsü Maymun'dan (The Monkey) uyarlanacak film, Longlegs kadar ürkütücü olmayacak. 

"Daha az benzeyemezdi"

Bloody Disgusting'in Boo Crew Podcast'ine verdiği röportajda AMerikalı yönetmen, "Daha çok Ölüm Kitabı (Misery) veya Creepshow ya da Gremlinler (Gremlins) gibi hissettirecek" diyerek ekledi: 

Longlegs'e daha az benzeyemezdi.

Film, bir gün babalarının zil çalan maymun oyuncağını bulan iki genç kardeşi konu alıyor. Kardeşler çok geçmeden lanetli olduğunu öğrendikleri maymunu bir göle atıyor ve olaylar içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Perkins yeni uyarlamasıyla ilgili "Bana göre, oyuncak maymun hakkında bir film yapacaksanız, bu konuda ciddi olabilirsiniz" dedi ve ekledi:

Ama King'in hikayesinin çoğu komik ve nostaljik duygulara sahip. Biz de biraz daha 1980'lerin sonundan 1990'lara uzanan bir film yapmaya çalıştık.

"Çocuklar ve ebeveynler birlikte izleyecek"

50 yaşındaki yönetmen sözlerini şöyle sürdürdü:

Benim için ideal olan, çocukların ve ebeveynlerinin birlikte izlemek isteyecekleri bir film olması.

Maymun'un oyuncu kadrosunda Theo James, Tatiana Maslany ve Elijah Wood gibi yıldız isimler yer alıyor. 

Yönetmen Perkins'in senaryosunu da kaleme aldığı filmin yapımcılığını Korku Seansı'yla (The Conjuring) da tanınan James Wan ve Megan'dan (M3GAN) Michael Clear üstleniyor. 

Maymun 21 Şubat 2025'te izleyiciyle buluşacak. Longlegs ise 12 Temmuz'da vizyona girecek.

Şarkul Avsat, Independent Türkçe, GamesRadar, GiantFreakinRobot

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.