Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi'nden Aşık Mahzuni Şerif'i Anma Etkinliği

Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi Yönetimi merhum halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif'i eserleriyle anmak üzere bir belgesel tanıtım ve konser etkinliği düzenledi.

Bu müstesna etkinlikte, gazeteci yazar ve yönetmen Nebil Özgentürk tarafından Aşık Mahzuni Şerif ile ilgili bir özel belgesel sunumu da yapılacak.

Gecenin programı Aşık Mahzuni Şerif'in eserlerinin sergilendiği birbirinden güzel türkülerle devam edecek. 


 

Türkülerin öyküleri ve Mahzuni Şerif'in ruhu; Koro Sanat Yönetmeni, Besteci, Orkestra ve Koro Şefi İsmail Hasan Can Coşkun'un hazırladığı metnin akışında, Nebil Özgentürk'ün etkileyici anlatımıyla buluşacak.

Orkestra ve Koro Şefi İsmail Hasan Can Coşkun yönetimindeki Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Bursa Şube Çok Sesli Korosu, Aşık Mahzuni Şerif’in, yönetimlere ve iktidarlara karşı eleştirel bakışını, halkın sesi olma misyonuyla birleşen unutulmaz eserlerini ve onun sanatını unutulmaz kılan eserlerini en güzel şekilde seslendirecek.

Dernek yöneticileri bu buluşmayı "Mahzuni Şerif'in türküleri sadece müzik değil, aynı zamanda birer toplumsal bilinç ve direniş manifestosudur.." şeklinde tarif ederek, "Bu unutulmaz geceye katılarak Mahzuni Şerif'in eşsiz türkülerini birlikte söylemek, anlamak ve hissetmek için değerli Bursa halkımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız.." diyorlar.

Tarih: 13 Haziran Perşembe
Saat: 20:00
Yer: Merinos Kültür Merkezi Orhangazi Salonu

Bilet temini için AKD Bursa Şube 0224 441 66 46

...

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.