Ürdün hükümeti Kral 2. Abdullah’a istifasını sundu

Ürdün Başbakanı Bişr el-Hasavne bugün (Pazar) Kral 2. Abdullah'a hükümetinin istifasını sunarak, parlamento seçimlerinin üzerinden bir haftadan az bir süre geçmesine rağmen yeni hükümetin kurulmasının önünü açtı.

Şarku'l Avsat'ın Ürdün merkezli Al-Mamlaka televizyon kanalından aktardığı habere göre, Başbakan Bişr el-Hasavne hükümeti 20. parlamento seçimlerinin tamamlanmasının ardından bugün istifasını sundu.

Geleneksel olarak her dört yılda bir yapılan parlamento seçimlerinden sonra hükümet istifasını Ürdün Kralı’na sunar, Kral da yeni hükümeti kurmak üzere yeni bir başbakan atar.

Ürdün'deki İslamcılar, salı günü yapılan parlamento seçimlerine katılan diğer partileri geride bırakarak 138 sandalyeden 31'ini kazandı ve Gazze Şeridi'ndeki savaşın arka planında İslamcı hareket için otuz yılı aşkın bir süredir görülmemiş bir sonuç elde etti. Ayrıca seçim sonucu meclise giren vekiller arasında 27 kadın bulunuyor.

AFP'ye göre seçimler, Ocak 2022'de onaylanan ve siyasi çalışmalara ivme kazandırmak amacıyla partilere 41 sandalye tahsis eden yeni bir yasaya göre yapıldı.

55 yaşındaki diplomat ve hukukçu Bişr el-Hasavne hükümeti 12 Ekim 2020'de kurulmuştu.

Kaynak: AFP ve Şarku'l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.