Mudanya zaten yetimdi, şimdi de öksüz kaldı..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı Hüseyin Hatipoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’inin, Mudanya’yı, Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte kaderine terk ettiğini, yerel yönetimin de belediyecilikte beklenen hizmet anlayışını ortaya koyamamasıyla, vatandaşın sabrının iyiden iyiye taştığını vurguladı.

Ana arterlerdeki yol bozukluğuna, İpar Caddesi, Halitpaşa Caddesi ve Mustafa Kemal Paşa Caddesi’ndeki kaldırımların yıllardır yenilenmemesine isyan eden Başkan Hatipoğlu, “Bu bölgeler Büyükşehir’e geçince vatandaş ilçemize hizmet yağacak sandı. Ne var ki, Mudanya şu an tam anlamıyla ‘alt ve üst yapı fakiri’ olan talihsiz bir ilçe görünümü sergiliyor. Yazıklar olsun. Bakın, Mudanya’yı yönetenler 8 yılı, Bursa’yı yönetenler de 4,5. yılı doldurdular. Ama başından beri yetersiz hizmet anlayışlarını aşamıyorlar. Anlayacağınız, zaten ‘yetim bir ilçe’ydik. Alinur Aktaş yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi de hayal kırıklığı yaratınca, hiç abartısız ‘öksüz bir ilçe’ olduk” dedi.

Yaşanan sorunların giderileceği sözünün defalarca verilmesine ve bir çok kez planlamaya alınmasına rağmen yapılmamasının, Mudanya’ya yakışmadığına değinen Başkan Hüseyin Hatipoğlu şunları söyledi:

“Mudanya'da yıllardır çözülemeyen sorunlar tabi ki sadece ana arterlerdeki yolların geçit vermezliği veya merkezdeki kaldırımların içler acısı hali değil. Bunun yanı sıra artık millete illallah dedirten ve insanların sabır taşının çatlama noktasına getiren trafik ve otopark sorunu da had safhada. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya'yı bu konularda da adeta kaderine terk etti.

Merkezde durum böyle de mahalle veya köylerde farklı mı? Kesinlikle değil.
Bütünşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köylerimizde de altyapı ve üstyapı hizmetleri yetersiz, kanalizasyon sorunu ise zaten iyice ayyuka çıktı. Kırsalı bırakın, merkez mahallerimizde bile utanılası bir durum var. Mesela Yeni Mahalle'de yağmur suyu atığı sorununun giderilmemiş olması gerçekten çok düşündürücü değil mi?

Bu arada sahillerde vergi mükellefiyeti bulunan esnafımızın tamamında her yıl büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu problemlerin giderilmesi için belirli çizgiler çekilerek hem esnafın, hem belediyenin hem de vatandaşın mağduriyetinin kesinlikle giderilmesi lazım. Bizden hatırlatması.”

İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı Hüseyin Hatipoğlu, Mudanya Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan sorunların çözümü konusunda da yeterli adımların atılmamasını eleştirdi.

Hatipoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın, giderek ortak akıldan uzaklaşan bir yönetim anlayışıyla hareket ettiğini, Siyasi Partiler, STK’lar, Meslek Örgütleri ve Dernekler başta olmak üzere ilçeye dair kaygıları olan paydaşlarla görüş alış verişinin sıfıra indiğini belirtti. Hatipoğlu şöyle konuştu:

“Sn. Türkyılmaz’ın göreve geldiğinden bu yana sürdürdüğü, ‘Ben bilirimci, ben yaparımcı’ tavrı kendisini sadece ilçemizin dinamiklerinden değil, vatandaştan da koparmaya başladı, ne yazık ki bunun farkında bile değil. Bunları söylüyoruz diye bize hiç kızmasın, hatta tam tersine teşekkür etsin. Zira kendisinin, Millet ittifakında birlikte yer aldığımız bir partiden, CHP’den seçilmiş olması nedeniyle, daha başka muhtemel hatalarını önlemek amacıyla, bugün gördüğümüz yanlışlarını, açıkça söyleme gibi bir sorumluluğumuz da bulunuyor.

İsterseniz gelin, bir kaç örnekle konuyu somutlaştıralım:
Söz gelimi, Mudanya'da kapalı pazar yeri şu an kapalı ve atıl durumda. Yeni pazar yeri yapmadan, mevcut kapalı pazar yerini kapatmak vatandaşlarımızı ve pazarcı esnafımızı ciddi anlamda sıkıntıya soktu ve halen de sokuyor. Kurulan pazarların açık alanlarda yer alması da çok büyük tehlike arz ediyor. Şimdi biz bunu söylemeyelim mi?

Örneğin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden devir alınan Bursa Caddesi’ndeki yüzme havuzu, yaklaşık 2 seneden beri kapalı. Vatandaşın bu nedenle büyük tepkisi var. Hemşerilerimiz, ‘İlçe belediyesi burayı keşke devir almasaydı’ demeye başladı. Sn. Başkan biraz sokağa inip nabzı tutsa bunları öğrenecek!..

Mesela, Bütünşehir Yasası ile birlikte köylerin arazileri, binaları ilçe belediyelerine geçti. Mudanyamız’da da bu statüye dönüşen mahallelerde arazi satışları ihale yoluyla satılıyor. Özelikle Hasköy Mahallesi’nde bu durum yoğun olarak yaşanıyor. Vatandaş bu arazilerin satışına tamamen karşı, İYİ Parti olarak biz de asla doğru bulmuyoruz. Hal bu ki, Sn. Başkan iki kahvehaneye girip, üç-beş vatandaşla bile hasbıhal etse, bu basit yanlışlarıyla yüzleşecek farkında değil!..

Bitmedi, daha var; Bütünşehir Yasası’ndan sonra Mudanya’nın 36 köyü ve 1 beldesi mahalle statüsüne dönüştü. Özelikle temizlik konusunda mahallerimiz büyük bir sıkıntı yaşıyor. En azından bir ekip kurularak haftada en az 3 kez düzenli temizlik yapılması gerekiyor.

Ayrıca bir çok mahalle kırsal mahalleye dönmek istiyor ancak bu konu bir türlü İlçe Belediye Meclisi’ne getirilmediği için çok büyük tepki var. Sn. Türkyılmaz’a bu konuyu da hasseten duyuruyoruz.

Bu arada Güzelyalı Belde Belediyesi’ne ait bir gemi vardı biliyorsunuz, zamanında Mudanyalılar’ın parasıyla 100 bin dolar gibi bir bedelle alınmıştı. Bu gemi İBB'ye bedelsiz olarak verildi. Bedelsiz verilmesi halk nazarında tepki topladı. Halkın olan belediye malınının, bedelsiz olarak verilmesi sizce de çok düşündürücü değil mi? Sn. Başkan’a, ‘Mudanya Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden daha mı zengin?’ diye en yüksek perdeden sormak lazım!

Bununla birlikte, yıkılan halı sahanın bulunduğu alan halen daha atıl durumda. Düzenlenerek çocuk parkı, yeşil alan ve açık çay bahçesi yapılabilir. Şu an ki görüntü çok kötü, bizden söylemesi.

Ayrıca köyden mahalleye dönen bölgelerde, köy için yazılan alanlarda hiç bir imar revizyon planı yapılmadığını da hatırlatalım. Mahalle sakinleri bu konuda da büyük zorluklar yaşıyor.

Sn. Türkyılmaz’a, ‘Dost acı söyler’ diyerek bütün bunları aktardıktan sonra, belki başına taş düşer de dikkate alma lütfunda bulunur diye bir kaç da öneri sunmak istiyoruz.

Şöyle ki;

1- Yıkılan eski hükümet konağı yerine yeşil alandan oluşan bir meydan ve bunun altına da en az 1000 araçlık bir otopark yapılmalı.

2- Ayrıca Mal Müdürlüğü ve Belediye aralarına da lokal otoparklar yapılarak, ilçe merkezindeki araç yükü mutlak surette hafifletilmeli. Yanı sıra merkezde bulunan ve henüz bina yapılmayan arsalar da otopark olarak değerlendirilmeli.

3- Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İpar Caddesi’ne yaptığı bina hemen hemen bitme seviyesinde. Hızlı bir şekilde tamamlanarak şu an Eğitim Mahallesi'nde olan Vergi Dairesi ve Nüfus Müdürlüğü o binaya, yeni hükümet konağı yapılana kadar taşınmalı. Zaten Eğitim Mahallesi'nde ara sokakta kalan binada, asansör olmadığı için hasta ve yaşlılar çok zahmet çekiyor.

Mudanyamız’da da mutlaka İYİ hizmetler alacağımız ve İYİ günler göreceğimiz umuduyla kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.