Antalya’da faaliyet gösteren Dreamway Travel Genel Müdürü Hakan Şenel, başta Almanya ve Belçika olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yaşayan gurbetçi vatandaşların özellikle deprem sonrası destek amacıyla yaz sezonundaki tatil rezervasyonlarını yoğun olarak Türkiye olarak seçtiklerini söyledi.
Hakan Şenel yaptığı açıklamada, şunları söyledi;
“Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında özellikle hem destek olmak için hem de yaraları sarmak için en fazla rezervasyonun geldiği bölge Almanya ve Belçika olarak görülüyor. Bu ülkeler dışında birçok Avrupa ülkesinde yaşayan gurbetçimiz tatil rotalarını ülkemize çevirmiş durumda. Bu arada son dönemde yabancı misafirlerin rezervasyonlarının bir kısmının özellikle de düğün organizasyonlarının Mısır ve Kıbrıs’a doğru kaymaya başladığını görüyoruz. Geçtiğimiz yıla kadar Hintlilerin birçoğu düğün için Türkiye’yi tercih ederken, yeni sezonda en çok tercih ettikleri düğün bölgesi Mısır olarak görülüyor. Rusya’dan ülkemize gelen talepler olağan seyrederken, Rusların talepleri arasında ağırlıklı olarak Kıbrıs da gözüküyor. Bu nedenle, deniz, kum, güneş üçlüsüne Kıbrıs’ta daha çok seçenek olduğu için, Kıbrıs’ın Ruslar tarafından daha çok ilgisini çekmeye başladığını görüyoruz.”
Dreamway Travel olarak turizme her zaman inandıklarını ve yatırımları hızlandırdıklarını belirten Şenel, “Ülkemiz özellikle son dönem zor bir süreçten geçiyor. Her şeye rağmen turizme güveniyoruz. 2023 için hedeflerimizi oldukça yüksek tutuyoruz. Hem Rent A Car kısmında hem transfer kısmında hem de yeni anlaşmalarla hedeflerimizi yükseltiyoruz. Özellikle Rent A Car ve transfer kısmında filomuzu yenileyerek son model araçlarımızla hizmet vermeye hazırız” diye konuştu.
Granada Otellerinin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Osman Üçdan acıların en hızlı şekilde sarılması için her türlü yardımla devletin ve depremzedelerin yanında olduklarını söyledi. Üçdan, “Depremin ilk günlerinden bu yana birçok otelden daha fazla yardımda bulunduk. Şov yapmadık, sadece yardım yaptık.” dedi.
Granada Luxury Belek Hotel'in 80 odalı yaklaşık 400 kişiyi barındıran personel lojmanını depremzedelerin kullanabilmesi için hizmete sunduklarını kaydeden Hacı Osman Üçdan, “Burada barınan herkesin A’dan, Z’ye bütün masraflarını karşılıyoruz. Yaşanan deprem felaketinin hemen ardımdan, deprem bölgelerinde kullanılmak üzere 3 tırımıza aklınıza gelen her türlü ihtiyaç malzemesi yükleyip ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak için yola çıkardık. Ayrıca Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD ile Kızılay’a yaptığımız nakdi yardımlarımız da oldu. Yaptığımız yardımları herkesin bilmesine gerek yok. Yapılan yardımların en makbulü gizli olanıdır‘’ ifadelerini kullandı.
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ardından deprem bölgesine gelmişlerdi.
Depremzedelerin Almanya’daki yakınlarının yanına gelebilmesi için vize sürecini kolaylaştırma taahhüdünü hatırlatan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ilk aşamada deprem bölgelerine gidecek bir mobil vize sisteminin hayata geçirileceğini açıkladı. Baerbock, pasaportunu depremde kaybetmiş olanlara da Türk makamları aracılığıyla yardımcı olunabileceğini belirtti.
DW Türkçe’nin haberine göre Baerbock, Berlin’in Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenen bölgeler için 50 milyon euroluk bir yardımda daha bulunacağını açıkladı.
Bu yardımın 33 milyon eurosunun Türkiye’ye ayrıldığı, kalan 17 milyon eurosunun ise Birleşmiş Milletler (BM) ve sivil toplum örgütleri üzerinden Suriye’nin kuzeyindeki depremzedelere ulaştırılacağını belirten Baerbock, Almanya’nın böylece deprem bölgesine toplam 108 milyon euro yardım yapmış olacağını ifade etti.