Şerafettin Kılıç: Türkiye vatandaşı olduğu halde İsrail ordusuna gönüllü katılanlar vatandaşlıktan çıkarılmalıdır

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, çifte vatandaşlığa sahip Türkiye'de yaşayan İsrail vatandaşlarının Gazze'ye gidip soykırım suçuna karıştıktan sonra ülkeye dönmelerine tepki gösterdi.

İşgalci İsrail Gazze'de soykırımına 251 gündür devam ediyor. 

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, TBMM Genel Kurulu'nda Gazze'de yaşanan soykırıma ilişkin konuşma yaptı. 

Kılıç, çifte vatandaşlığa sahip Türkiye'de yaşayan İsrail vatandaşlarının Gazze'ye gidip soykırım suçuna karıştıktan sonra ülkeye dönmelerine tepki gösterdi.

Tv5'ten Hümeyra Kayanın özel haberine göre, Kılıç konuya ilişkin "İsrail, Gazze'de aylardır insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Azılı katil 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 66 bin tondan fazla patlayıcı ile saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 16 bini çocuk 37 binden fazla Filistinli şehit edildi. İsrail okulları, hastaneleri, ambulansları, yolda yürüyen sivilleri, çadırda kalan masumları bombalayarak vahşette sınır tanımamaktadır. İsrail kadar onun işlediği suçlara ortak olanlarda hem vicdanlarda hem tarihin önünde yargılanmaya mahkumdur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu halde İsrail ordusuna gönüllü katılarak bu suçlara ortak olanlar yargılanmalı ve vatandaşlıktan çıkarılmalıdır." ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.