Yılın Ahileri, Bektaşileri ve Bacıyanları ödülleri törenle dağıtıldı

İstanbul Ahilik İş Adamları Derneği ve Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Ahilik Etkinliği, Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe iş adamı, bürokrat, akademisyen ve öğrenciler başta olmak üzere yoğun bir davetli grubu katıldılar.

Azra Görgün Kaynarkan ve Caner Çetin’in sunuculuğunu üstlendiği proğram “Ahilik Duası” ile başladı. Protokol selamlama konuşmaları ve Doç. Op. Dr. Tuğrul Kihtir’in Hoca Ahmet Yesevi konulu konuşmasını takiben sanatçılar Sevgi Son Sualp, Halil Yıldız, Fidan Hüseyinova ve Azize Sultan’ın sundukları Anadolu müziği ve bozlak ve türküleri geceye ayrı bir renk kattı.

Allı Turna Tiyatrosunun “Kadıncık Ana” adlı oyunu da büyük ilgi ve takdir aldı.

Daha sonra Ahilik geleneklerine uygun şekilde Şed Kuşanma Töreniyle birlikte, Yılın Ahileri, Bektaşi ve Bacıyanları seçildiler.

BURSA ARENA Gazetesi köşe yazarlarından, 21. Dönem Afyon Milletvekili ve Türkiye İttifakı Anadolu Birliği Genel Başkanı  MÜJDAT KAYAYERLİ, "YILIN BEKTAŞİSİ" seçilerek ödüle layık görüldü.

İşte 2024 Yılının  Ahileri ve Bektaşileri;

Ve 2024 Yılının  Bacıyanları;

Her birine verilen ödüller ve çok sayıda plaket takdiminden sonra gecenin programı neşe içerisinde tamamlanmış oldu.

bursaarena.com.tr / özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.