Türk-İş Başkanı Atalay; "İşçinin ve emekçinin hakkını arıyoruz"

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, Zonguldak'ta düzenlenen mitingde işçilerle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, işçilerin ve emeklilerin insana yakışır koşullarda yaşaması için mücadele ettiklerini vurgulayarak, mevcut vergi sisteminin adil olmadığını ve bir an önce gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde Türk-İş tarafından organize edilen mitingde, işçiler ellerinde pankartlarla Madenci Korosu'nun şarkılarına eşlik etti. Mitingde konuşma yapan Ergün Atalay, işçilerin örgütlendiklerinde işten çıkarıldığını ve aldıkları maaşların yetersiz olduğunu savundu.

Vergi Sistemi Adil Değil

Atalay, işçilerin yıl boyunca çalıştıkları halde aldıkları maaşların düşük olduğunu ifade ederek, "12 ay çalışıyoruz, 10 buçuk ay maaş alıyoruz. Bu adil değil. Bu sürdürülebilir bir vergi sistemi değil. Vergi meselesini bir an evvel gözden geçirin. Dayanma gücümüz kalmadı." dedi.

Ruhsatsız Maden Ocakları Sorunu
Konuşmasında Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen maden ocakları sorununa da değinen Atalay, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Atalay, hayat pahalılığının arttığını ve işçilerin bu duruma daha fazla dayanacak gücünün kalmadığını dile getirdi.

İnsan Onuruna Yakışır Yaşam Talebi

Atalay, "TÜRK-İŞ olarak işçinin, emeklinin insana yakışır koşullarda hayatı olsun diye beraber gayret sarf ediyoruz. Çalışanın, emeklinin hakkını arıyoruz. Sokaktaki enflasyonu biz iyi biliyoruz. Emeğimizin karşılığını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. İnsan onuruna yaraşır bir talep. Yaşam talep ediyoruz, fazla bir şey talep etmiyoruz." dedi.

Mitingin sonunda işçilere karanfil dağıtan Ergün Atalay, işçilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tuna / Haber Merkezi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.