Bursa Şehir Politikaları Analizi Şehir Şurası

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Şehir Politikaları Analizi Şehir Şurası, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’nda yapıldı.

Şuraya; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu üyeleri Prof.Dr. Tarkan Oktay ve Dr. Hayri Baraçlı, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Ev Sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra  ve ilgili kuruluşların temsilcileri katıldı.

Program başlangıcında, Bursa Şehir Politikaları Analizi Proje Yöneticisi Dr. Ayhan Yasan tarafından katılımcılara yönelik bir sunum gerçekleştirildi. Dr. Yasan, sunumunda, onlarca kurumla yüz yüze görüşülerek, belli kurullarda değerlendirilerek elde edilen verilerin vatandaş öncelikli olduğunu vurguladı. Şehir şurasında, protokol konuşmalarının ardından açık oturum yapıldı. Kocaeli Büyükşehir eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yönetiminde gerçekleşen oturumda; BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’yla ilgili kendilerine sorulan soruları cevapladı.

Bursa Şehir Politikaları Analizi’ne tam not

Toplantının açılışında söz alan Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tarkan Oktay ise Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya çıkardığı çalışmanın örnek olduğunu dile getirdi. Paydaşları kapsaması ve bölge esaslı olması nedeniyle çalışmanın emsallerinden bir adım öne çıktığını vurgulayan Prof.Dr. Oktay, “Farklı mekanizmalarla istişare ve yönetişim sisteminin sürekli hale getirilmesi, belediyenin de işini kolaylaştıracak. Daha sağlıklı hizmet adımlarının atılmasını sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Üyesi Dr. Hayri Baraçlı da çalışmanın Bursa için önemli olduğunu dile getirdi. Başkan Aktaş’ın önünde güçlü bir 4.5 yıl bulunduğunu hatırlatan Dr. Baraçlı, “Bu süreçte Bursa’da büyük projeleri ortaya koyma imkanımız var. Ulaşım, alt yapı, çevre… Bunlar göz ardı etmememiz gereken unsurlar fakat en önemli şey, insan odaklı şehircilik anlayışıdır. Vatandaşı tanıyabilmek ve ihtiyaçlarını giderebilmek, bunu sürdürülebilir kılmak hayati derecede önemli. Yapılan bu çalışma da bunun bariz yansıması” açıklamasında bulundu.

Vali Yakup Canbolat da Büyükşehir Belediyesi’nin ‘uygulamaya aldığı şehir politikaları analiziyle’ Bursa’nın dinamizmini yönlendirecek, var olan kapasitesini katlayacak, ‘küresel hedeflere cevap verebilecek nitelikte’ büyük bir adım attığını vurguladı. Yapılan hazırlıklarda şehrin tüm dinamiklerinin değerlendirilmesinin yanında zengin mozaiğinden de faydalanıldığını hatırlatan Canbolat, “Büyükşehir Belediyesi’nin toplumun her kesimiyle birlikte üreteceği şehir politikasıyla, Ulu Şehir Bursa’nın daha yaşanabilir ve ulaşılabilir kılınması adına attığı adımların başarılı olacağına inancımız tamdır” dedi.

Yaptığı konuşmada, vatandaşı temsil eden kuruluşların, kamu kurumlarından beklentilerini ortaya koymak için 3 ay önce başlatılan çalışmaların yapılan şura ile tamamlanma safhasına geçtiğini belirten Başkan Aktaş da, “Bugün son adımını attığımız projemiz sonucunda, Bursa Şehir Stratejisi Belgesi’ni oluşturacağız. Şubat ayının başında duyuracağımız strateji belgesi, Bursa’nın gelecek vizyonu olacak” dedi.

Büyük ilgi çeken program; ‘Alt yapı ve Mobilizasyon’, ‘Şehir Ekonomisi ve İstihdam’, ‘Çevre ve Şehircilik’, ‘Sosyal ve Kültürel Gelişim’, ‘Şehir Yönetimi ve Vatandaşla İletişim’ konu başlıklı tema çalışmalarının ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.